Prezenţă arhierească în Parohia Holm

În după amiaza zilei de duminică, 16 august 2015, IPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din parohia Adormirea Maicii Domnului – Holm, Protopopiatul Iaşi 3. Vizita ierarhului a fost prilejuită de sfinţirea casei sociale, ridicată lângă biserica parohială. Aşezământul îi are ca ocrotitori pe Sfinții Brâncoveni şi este destinat atât locuirii familiei preotului, cât şi derulării activităţilor social-filantropice şi cultural-educative ale parohiei, potrivit mmb.ro.

După slujba de binecuvântare, părintele Mihail Roşu, protopop al Protoieriei Iaşi 3 a făcut o scurtă prezentare a aşezământului parohiei Holm: „La parterul clădirii este casa parohială, iar la etaj va funcționa casa socială. Aceste lucrări reprezintă doar o parte din activitățile părintelui paoh Ionuț Dascălu, care și-a îndreptat atenția și spre latura misionară, culturală, catehetică și filantropică. Această casă socială urmează să fie acreditată,; părintele este în curs de obținere a specializării Asistență socială. Parohia Holm desfășoară un program deosebit de frumos cu tinerii, care, îndrumați de părintele paroh și doamna preoteasă,care este educatoare, au luat parte la numeroase activități, pelerinaje și excursii. Părintele Ionuț Dascălu participă și la activitățile Sectorului de misiune al Centrului Eparhial la Sectorul de misiune, fiind unul dintre inimoșii organizatori ai Marșului pentru Viață”.

IPS Părinte Mitropolit Teofan a adresat cuvinte de mulţumire şi felicitare pentru toate realizările din parohia Holm şi i-a îndemnat pe preoţi şi credincioşi să se implice în viaţa bisericii și în activităţile ce se vor derula la aşezământul nou sfinţit: „Să zidești un așezământ precum acesta presupune foarte multă voință și foarte multă credință în Dumnezeu, dar și uneori foarte multă umilință, când bați la zeci sau sute de uși după ajutor. Această clădire parohială a fost zidită, până la urmă, prin sensibilizarea unor inimi care s-au deschis spre dezideratul ridicării unui așezământ misonar-social. Desigur, un rol important l-a avut și stăruința părintelui paroh, care, după cum am remarcat are o putere de convingere căreia greu îi poate rezista cineva. Iată că ați îmbodobit această incintă, care până la urmă nu este nici a preotului, nici a mitropolitului, nici a primarului, ci este a dumneavoastră. Noi suntem trecători, schimbători și drumeți pe pământ; biserica însă, cât și casa socială închinată Sfinților Brâncoveni va rămâne aici și nădăjduiesc în mila Domnului ca preotul paroh, împreună cu doamna preoteasă și cu toată comunitatea, o va umple de viață, prin activități cu tinerii, filme, întâlniri cu bătrânii, club de literatură, pentru ca toată osteneala să nu fie în zadar. Să-l deranjați pe părintele în legătură cu toate cele legate de această casă socială, unde credincioșii pot să-și plângă amarul, să-și mărturisească bucuria și să primească putere să meargă mai departe”.

La final, părintele Ionuț Dascălu, parohul bisericii din Holm a fost hirotesit de Mitropolitul Moldovei și bucovinei întru iconom, iar enoriașii binefăcători au primit diplome de vrednicie.

Comentarii Facebook


Știri recente