Prezenţă arhierească în Parohia Bod, Braşov

Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a binecuvântat duminică, 24 ianuarie 2016, lucrările de edificare efectuate în ultimii ani la Biserica Parohiei Bod, jud. Braşov, informează site-ul oficial al Eparhiei. Apoi, Înaltpreasfinţia Sa a oficiat Sfânta Liturghie, în cadrul lăcaşului de cult ocrotit de Sfântul Nicolae, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de cvintetul “Anatoly” din Braşov, iar în cadrul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Ardealului l-a hirotonit diacon pe tânărul teolog Cătălin-Florin Debu.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit credincioşilor despre învăţăturile desprinse din Evanghelia din Duminica a 31- adupă Rusalii, a vindecării orbului din Ierihon.

Apoi, pr. paroh Ion Petrescu a prezentat un scurt istoric al Bisericii “Sfântul Nicolae” din Bod, care a împlinit anul trecut 200 de ani de existenţă.

Prezenţa Înaltpreasfinţiei Sale la Bod a fost prima vizită a unui Mitropolit al Ardealului în localitatea braşoveană, după mai bine de 150 de ani de la popasul făcut de Sfântul Ierarh Andrei Şaguna aici.

Ca semn de preţuire a activităţii pastoral-misionare şi administrative a preotului Ion Petrescu, Mitropolitul Ardealului l-a hirotesit sachelar. Adunarea şi Consiliul parohiale, Consiliul local şi Primăria Bod, precum şi mai mulţi binefăcători au primit acte de cinstire din partea Părintelui Mitropolit.

Vizita arhierească a la Bod a continuat cu prezentarea stadiului lucrărilor de construcţie la biserica din Bod-Colonie. Ierarhul a fost primit la biserica în construcţie de preotul paroh Iulian David şi un grup de credincioşi, aceştia fiind încurajaţi de Părintele Mitropolit să continue lucrările şi să finalizeze locaşul de cult atât de necesar în această comunitate.

Comentarii Facebook


Știri recente