Preoţii din Protopopiatul Oradea reuniţi în conferinţă

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Sofronie Episcopul Oradiei, în ziua de luni, 11 mai 2015, a avut loc Conferinţa preoţească semestrială de primăvară a preoţilor din Protopopiatul Oradea, cu tema: „Misiunea parohiei şi a mănăstirii azi”, după cum ne-a mărturisit Pr. Silviu Dobai.

Conferinţa a debutat, la ora 9, cu săvârşirea Sfintei Liturghii şi a slujbei de Te Deum, în biserica cu hramul „Izvorul Tămăduirii” din Oradea, de către un sobor de preoţi format din: Preacucernicul Părinte Protoiereu Nicolae Alexandru Pop, vicar eparhial, Preacucernicul Părinte Protoiereu Dorel Octavian Rus, protopopul Oradiei, Peştişului şi Aleşdului şi Preacucernicul Părinte Titus Scurt, slujitor la biserica „Izvorul Tămăduirii” din Oradea. Apoi, întreaga preoţime prezentă s-a deplasat la sediul Protopopiatului Oradea unde, în sala festivă a protopopiatului, s-a desfăşurat conferinţa propriu-zisă.

Părintele Dorel Octavian Rus, Protopopopul Oradiei, Peştişului şi Aleşdului, a rostit un cuvânt de deschidere în care a subliniat importanţa şi actualitatea temei conferinţei, arătând că este o mare necesitate, mai ales în zilele noastre, ca parohia şi mănăstirea să aibă o colaborare şi o comuniune duhovnicească cât mai intensă în misiunea de promovare şi apărare a valorilor Ortodoxiei, dar şi de slujire a unităţii neamului românesc.

Delegatul Preasfinţitului Părinte Sofronie al Oradiei la conferinţă, Preacucernicul Părinte Protoiereu Nicolae Alexandru Pop, vicar eparhial, a transmis, din partea Chiriarhului Oradiei, cuvânt de binecuvântare pentru întreaga preoţime prezentă, preoţi parohi, preoţi slujitori, preoţi misionari şi de caritate din cadrul Protopoiatului Oradea.

Apoi, Părintele Dr. Ioan Codorean, preot slujitor la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului”, Biserica cu Lună din Oradea şi director al Centrului Cultural Ortodox „Catedrala cu Lună” Oradea a prezentat referatul cu titlul „Valenţele misionare ale parohiei şi mănăstirii în societatea actuală”.

Conferinţele preoţeşti semestriale de primăvară vor continua în zilele următoare şi în celelalte protopopiate din Eparhia Oradiei.

Comentarii Facebook


Știri recente