Premierea etapei eparhiale a Concursului „Mâini întinse către poruncile lui Dumnezeu”, la Sibiu

La Catedrala Mitropolitană din Sibiu a avut loc joi, 23 aprilie 2015, festivitatea de premiere a grupelor de copii care au ocupat primele trei locuri la etapa eparhială a Concursului naţional „Mâini întinse către poruncile lui Dumnezeu”. Câştigătorii etapei eparhiale, copiii din Parohia Bucium, judeţul Braşov, vor reprezenta Arhiepiscopia Sibiului la etapa naţională, potrivit mitropolia-ardealului.ro.

Festivitatea de premiere a fost condusă de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, participând coordonatorul Departamentului pentru Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului, părintele Vasile Dariciuc, pr. prof. univ. dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie din oraş, inspectorul de Religie al judeţului Sibiu, prof. Măriuca Neagu şi grupurile de copii care au ocupat primele trei locuri, însoţite de preoţii şi profesorii îndrumători.

În cuvântul adresat copiilor, IPS Mitropolit Laurenţiu a subliniat rolul unor astfel de proiecte educative în formarea caracterului religios-moral şi în conştientizarea tinerilor asupra problemelor societăţii.

Ierarhul a oferit apoi premii constând în bani şi diplome celor patru grupe de copii câştigătoare. Astfel, premiul al treilea a fost împărţit de grupul de copii de la Parohia Slimnic I, judeţul Sibiu şi de grupul din Parohia Cibin II-Sibiu. Primul grup, coordonat de părintele paroh George Piţ, s-a înscris în concurs cu Proiectul “Adu mâna ta şi o pune…spre mângâierea altuia! (Ioan 20, 27)”, în care au fost implicaţi 19 copii, participând la ateliere de confecţionare de cruci-potir, cateheze, vizitarea unor vârstnici de la azilele din Slimnic şi acţiuni ajutorarea unor copii din familii defavorizate. Cel de-al doilea grup a fost coordonat de părintele Vasile Dariciuc şi prof. Carmen Ivan. Proiectul filantropic a fost intitulat “Ramuri de finic şi făclii aprinse în mâinile curte ale copiilor” şi a atras 12 copii, care au confecţionat diferite obiecte şi felicitări. Din vânzarea acestora s-au obţinut banii necesari pentru a ajuta 28 de elevi din familii sărace, care au primit pachete cu alimente, rechizite şi dulciuri, iar o parte din ei au mers într-o excursie la Mănăstirea “Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov.

Premiul al doilea a fost oferit copiilor din Parohia Veneţia de Jos, judeţul Braşov, coordonaţi de părintele Alexandru Socaciu. Titlul proiectului a fost numit “Cu ajutorul Domnului spre folosul omului”. Cei 33 de copii din parohie au participat la diferite activităţi artistice , la ateliere de lucru şi la cateheze. Din fondurile obţinute la spectacole au fost oferite alimente, jucării şi dulciuri unor copii bolnavi din sat.

Câştigătorii concursului şi reprezentanţii eparhiei la etapa naţională de la Patriarhia Română sunt copiii din Parohia Bucium, judeţul Braşov, coordonaţi de părintele Marius Corlean. Cei 16 copii implicaţi în Proiectul “Dărnicie şi bucurie. Copiii, membri activi în familia comunităţii” au oferit bătrânilor singuri din localitate momente de bucurie şi de susţinere sufletească. “Buniciiadoptaţi”, cum au fost numiţi bătrânii, au beneficiat de atenţia, afecţiunea şi ajutorul copiilor. În proiect au fost incluse şi acţiuni de ajutorare a două personae cu handicap şi a 16 mame cu probleme sociale.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preoții români din Serbia se formează pro-viață

O delegație formată din membri ai corpului profesoral de la Facultatea de Teologie din Timișoara s-a întâlnit la începutul săptămânii cu mai mulți preoți din Episcopia Daciei Felix, pentru un atelier pro-viață. Colocviul „Construim împreună…