Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia: Atașamentul față de lucrurile materiale paralizează în noi puterea de a iubi

Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia a spus duminică, 4 noiembrie, credincioșilor de la Parohia ortodoxă română din Palma de Mallorca faptul că „atașamentul față de lucrurile materiale paralizează în noi puterea de a iubi”

Predica Arhiereului Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei a fost prilejuită de vizita sa din perioada 2-4 noiembrie la comunitatea ortodoxă română din Palma de Mallorca, informează site-ul eparhiei.

Preasfinția Sa a explicat credincioșilor înțelesurile duhovnicești ale pericopei evanghelice a bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr, subliniind importanța milosteniei în timpul vieții:

”Bogatul nu se îmbogățise în Dumnezeu ci doar în cele materiale, sufletul lui ducându-se după moarte în chin, în iad, în locul nefericirii veșnice”.

„Cei care au trăit în dureri și sărăcie, purtând această stare ca pe o cruce, aceștia se vor duce în Împărăția lui Dumnezeu, în sânul lui Avraam”, a precizat ierarhul.

Pe parcursul vizitei sale, Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia a oficiat și Vecernia și Taina Sfântului Maslu în comunitatea ortodoxă română din Palma de Mallorca.

Foto credit: Episcopia Spaniei și Portugaliei

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

6.000 persoane la Marșul pentru Viață din Chicago

Cel puțin 6.000 persoane au participat duminică, 13 ianuarie 2019, la Marșul pentru Viață din Chicago, informează Știri pentru viață. Marșul trage anual un semnal de alarmă asupra gravității și amplorii avortului în întreaga lume.…