Praznicul Învierii Domnului în Eparhia Oradiei

Hramul Catedralei Episcopale Învierea Domnului din Oradea a fost serbat anul acesta pentru a șasea oară de la ridicarea noului locaș de cult, informează Pr. Cristian Rus, consilier cultural și relații mass-media al Episcopiei Oradiei.

Cu puțin înainte de miezul nopții, spre 16 aprilie 2017, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei a oferit Sfânta Lumină miilor de credincioși adunați pe esplanada Catedralei. A urmat procesiunea în jurul sfântului locaș și slujba învierii oficiată de ierarh în biserică.

În continuare, Sfânta Liturghie din noaptea Învierii Domnului a fost oficiată de unul dintre slujitorii catedralei, în paraclisul de iarnă Sfinţii Ierarhi Nicolae, Spiridon şi Nectarie de la demisolul catedralei.

Sfânta Liturghie din dimineața Duminicii Sfintelor Paști a fost oficiată de PS Sofronie, în Catedrala Episcopală, împreună cu un sobor de clerici, în prezența a sute de credincioși prezenți la hramul edificiului.

În a doua zi a Sfintelor Paşti, 17 aprilie 2017, Chiriarhul Oradiei a slujit în biserica parohiei Învierea Domnului și Intrarea Domnului în Ierusalim din cartierul Mihai Eminescu.

Marți, 18 aprilie, în a treia zi a praznicului Învierii, ierarhul a efectuat o vizită pastorală în parohia Belejeni, Protopopiatul Beiuș.

PS Sofronie a oficiat Sfânta Liturghie în biserica Adormirea Maicii Domnului a parohiei bihorene.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a vorbit despre prezența reală a Mântuitorului Hristos Cel Înviat pe pământ și în zilele noastre, prin Sfânta Euharistie, adresând credincioșilor îndemnul de a se spovedi și a se împărtăși cât mai des cu Sfintele Taine.

După slujbă, ierarhul a binecuvântat noua casă parohială ce a fost finalizată de curând. De asemenea, Preasfinția Sa a vizitat șantierul bisericii aflate în construcție, din parohia Drăgănești.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

IPS Ciprian: Ca să ajungem la căință trebuie să conștientizăm valoarea morală a faptelor noastre, raportându-ne la ceea ce ne învață Hristos în Sfânta Evanghelie

Credincioșii Parohiei vrâncene Petrești au participat duminică la Sfânta Liturghie săvârșită de IPS Ciprian în biserica Nașterea Maicii Domnului din localitate. Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei le-a explicat că pentru a ajunge la căință ‘trebuie să…