Postul un act liturgic și un fapt agapic

În bisericile și mănăstirile arădene, în primele patru zile ale postului mare, se oficiază slujba Canonului Mare al Sfântului Andrei Criteanul, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

Postul este un act liturgic, prin care demonstrăm că toate sunt ale lui Dumnezeu. Postul este un fapt agapic, care ne îndeamnă să cuprindem pe semenii noștri și problemele lor în sufletul nostru”, subliniază arhim. conf. univ.dr. Teofan Mada, vicar eparhial.

La Facultatea de Teologie „Ilarion V. Felea” din Arad în această perioadă va fi săptămână duhovnicească, la care participă profesorii și studenții facultății arădene. În fiecare seară după slujba Canonului Mare și a Pavecerniței au loc cateheze spirituale pe tema Triodului și a Canonului celui Mare.În zilele de miercuri şi vineri, după slujbele religioase de dimineaţă, se săvârşeşte Liturghia Darurilor înainte sfinţite.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Sărbătoarea Bunei Vestiri la Mănăstirea Nera

Paraclisul Mănăstirii Nera și-a sărbătorit sâmbătă, 25 martie 2017, hramul. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a oficiat Sfânta Liturghie. Răspunsurile la slujbă au fost oferite de grupul psaltic Ethos al Eparhiei Caransebeșului.…