Popas duhovnicesc în Parohia Ineu-Traian

La ceas de seară, în Duminica Mironosiţelor, 26 aprilie 2015, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului a fost prezent în mijlocul credincioşilor din Parohia Ineu-Traian. Aici, Chiriarhul a săvârşit împreună cu un sobor de preoţi slujba Vecerniei şi a Acatistului Sfinţilor Iorest şi Sava, ocrotitorii bisericii noi din această parohie.

În cuvântul de învăţătură, potrivit eparhiaaradului.ro, Ierarhul a vorbit despre viaţa sfinţilor Ilie Iorest şi Sava Brancovici, cu precădere despre cel din urmă, a cărui nume îl poartă şi distincţia eparhială, în legătura istoriei bisericeşti, în general, iar în special a Bisericii Ortodoxe Române şi a eparhiei şi care ilustrează lupta pentru afirmarea adevărului credinţei de-a lungul veacurilor, exemplu pentru păstrarea moştenirii trecutului de către generaţiile prezente şi viitoare. Aceasta e subliniată prin alegerea hramului noii biserici din parohie, a amintit Înaltpreasfinţia Sa.

Părintele paroh Sever Mocanu a mulţumit Chiriarhului pentru acest popas duhovnicesc şi tuturor credincioşilor pentru participare.

Comentarii Facebook


Știri recente