Pomenirea Sfântului Sfinţit Mucenic Elefterie

Creştiniiortodocşi l-au pomenit lunea aceasta pe Sfântul Sfinţit Mucenic Elefterie. Acesta este cinstit în mod deosebit în Capitală, la biserica paraclis patriarhal din apropierea Operei Naţionale. Bucureştenii au venit în număr mare la sărbătoarea lăcaşului de cult, atât pentru a se închina la moaştele Sfântului, aflate aici din 2009, cât şi pentru a participa la Sfânta Liturghie. Slujba de hram a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, informează TRINITAS TV.

„Evanghelia aceasta pe care am ascultat-o Biserica ne-o pune înainte atunci când îl pomenim pe un mărturisitor al credinţei, pe un martir, pe un mucenic aşa cum îl numim noi cum este şi cazul Sfântului Ocrotitor al acestei Biserici în care ne aflăm, Sfântul Elefterie. Pomenirea unui sfânt martir aşa cum este Sfântul Elefterie trebuie să ne facă mai atenţi şi mai aproape de cuvintele Evangheliei şi printr-o trăire şi o lucrare în faptă”, a spus Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Cu prilejul acestui hram parohia a organizat mai multe activităţi, atât sociale, cât şi culturale.Construirea Bisericii „Sfântul Elefterie” – Nou a început în anul 1935. De câţiva ani locaşul de cult se află în renovare.

Biserica „Sfântul Elefterie” – Nou este una dintre catedralele Capitalei. Locaşul a fost ridicat în Piaţa „Sfântul Elefterie”, atunci când vechea biserică din vecinătate nu a mai făcut faţă nevoilor spirituale ale populaţiei cartierului, zonă dezvoltată mai ales după primul Război Mondial.

Comentarii Facebook


Știri recente