Pomenirea Arhiepiscopului Eftimie Luca

Astăzi s-a săvârșit pomenirea de 40 de zile a vrednicului arhiepiscop Eftimie al Romanului și Bacăului. Membrii Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, au oficiat mai întâi Sfânta Liturghie, în Catedrala arhiepiscopală „Cuv. Parascheva” din Roman. În același locaș a fost săvârșit apoi și parastasul, informează TRINITAS TV. Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan a ținut cu acest prilej un cuvânt de învățătură.

„Rânduieşte Dumnezeu curgerea timpului şi aşezarea clipelor binecuvântate în aşa fel încât ele să aibă întotdeauna adâncimi, cuprinderi şi înălţimi pentru a fi sesizate de oameni şi a se hrăni cu ele în mersul lor către Împărăţia cerurilor. Aşa se face că astăzi în timp ce ne aducem aminte de arhipăstorul Romanului, Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Eftimie, Biserica noastră îl prăznuieşte pe Sfântul Ierarh Dosoftei, cel care a fost în această catedrală arhiepiscopală întâistătător timp de 12 ani”, a mărturisit ÎPS Părinte Teofan.

Soborul de ierarhi, preoți și diaconi, a mers apoi în procesiune și la mormântul vrednicului de pomenire arhiepiscop Eftimie Luca.

Comentarii Facebook


Știri recente