Pitești | Slujbă de pomenire pentru cei peste 600 de studenți întemnițați la Pitești în perioada comunistă

Biroul de Învățământ și Activități cu Tineretul al Eparhiei Argeșului a organizat o acțiune care a avut drept scop comemorarea celor peste 600 de studenți întemnițați la penitenciarul Pitești în perioada comunistă.

Evenimentul a avut loc în data 15 februarie 2017 la sediul fostului penitenciar piteștean. Au participat elevi din oraș și rude ale celor care au avut de suferit în temnița de la Pitești, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

În cadrul alocuțiunilor rostite au fost evocate diferite personalități, precum preotul Ioan Postelnicescu și Valeriu Gafencu.

Potrivit părintelui Dan Obrocea, consilier eparhial, manifestarea s-a dorit a fi o aducere aminte a ceea ce a însemnat Fenomenul Pitești.

***

Anul 2017 este declarat de Sfântul Sinod al Biserici Ortodoxe Române ca An Comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor ortodoxiei în timpul comunismului.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
Vulturul Patriarhal - Foto comunicat

Precizări referitoare la ședințele de lucru ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și ale Sinodului Permanent din zilele de 17 și 18 august 2017

În ziua de joi, 17 august 2017, va fi prezentat și discutat referatul Cancelariei Sfântului Sinod privitor la propunerile Comisiei pentru Statut și regulamente referitoare la analizarea sesizărilor sau acuzațiilor aduse ierarhilor Bisericii Ortodoxe, precum…