Pitești | Slujbă de pomenire pentru cei peste 600 de studenți întemnițați la Pitești în perioada comunistă

Biroul de Învățământ și Activități cu Tineretul al Eparhiei Argeșului a organizat o acțiune care a avut drept scop comemorarea celor peste 600 de studenți întemnițați la penitenciarul Pitești în perioada comunistă.

Evenimentul a avut loc în data 15 februarie 2017 la sediul fostului penitenciar piteștean. Au participat elevi din oraș și rude ale celor care au avut de suferit în temnița de la Pitești, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

În cadrul alocuțiunilor rostite au fost evocate diferite personalități, precum preotul Ioan Postelnicescu și Valeriu Gafencu.

Potrivit părintelui Dan Obrocea, consilier eparhial, manifestarea s-a dorit a fi o aducere aminte a ceea ce a însemnat Fenomenul Pitești.

***

Anul 2017 este declarat de Sfântul Sinod al Biserici Ortodoxe Române ca An Comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor ortodoxiei în timpul comunismului.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
IPS Iosif în Belgia (6)

Pruncii sunt binecuvântarea familiei, a spus IPS Iosif

Prezent duminica aceasta în parohia Sfinții Ioachim și Ana din Hoogstraten, Belgia, IPS Iosif a vorbit comunităţii româneşti despre familia creştină şi pericolele de care este ameninţată în aceste vremuri. Pruncii sunt binecuvântarea familiei, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa. Ierarhul…

Revista Chemarea Credinţei – numărul 51

A apărut numărul 51 (Septembrie– Octombrie 2017) al revistei Chemarea Credinţei, publicaţia Patriarhiei Române adresată copiilor și familiei creștine. În acest număr, editorialul Din înțelepciunea copiilor este redactat de Ionuț Gerorge Mihăeș.Textul are titlul Sfinte…