Piatră de temelie pentru capela cimitirului Străuleşti | Iubirea pentru cei adormiţi este mai tare decât moartea

Capelă Cimitir străuleşti (2)

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a sfințit joi locul destinat capelei și cimitirului eparhial Sfântul Nicolae Străulești. În acest context, făcând referire la importanța pomenirii celor trecuți la Domnul, PS Timotei Prahoveanul a afirmat că rugăciunea pentru cei plecați în veșnicie ne învață că iubirea noastră este mai tare decât moartea.

„Iubirea nu o poate ucide nici măcar piatra de mormânt”, a subliniat părintele episcop.

Ierarhul a evidenţiat că în cadrul cimitirului va fi ridicată o capelă mortuară care va avea ca ocrotitor pe Sfântul Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei. „Aici”, a spus Preasfinţia Sa potrivit Radio Trinitas, „se vor putea face rugăciuni pentru cei adormiți în ziua trecerii lor din această lume înainte de a fi încredințați pământului din care au fost zidiți, dar și la soroacele care au fost stabilite de Biserică”.

La eveniment a fost prezent ctitorul viitoarei capele, Nicolae Anghel, care, împreună cu familia sa, a sprijinit demararea acestui proiect.

Delegat al Patriarhului României, Preasfinţia Sa a transmis „un cuvânt de mulțumire și recunoștință” pentru gestul familiei Anghel care dorește „să înalțe biserica aceasta ca mulțumire pentru Sfântul Ierarh Nicolae”.

„Ne-am implicat cu toate resursele noastre ca să răspundă tuturor exigențelor societății actuale și care să respecte totodată morala și tradițiile Bisericii Ortodoxe Române”, a spus domnul Anghel referitor la proiectul cimitirului eparhial.

De asemenea, domnia sa a explicat că acum ne aflăm „într-o etapă intermediară a proiectului care prevede ca în scurt timp să inițiem și construcția capelei cimitirului”.

Lucrările de amenajare a cimitirului eparhial au fost realizate prin grija părintelui consilier Costinel Ailioaiei de la Sectorul cimitire, monumente și servicii funerare al Arhiepiscopiei. El a  precizat că acest Cimitir Eparhial este o noutate atât în statutul Bisericii Ortodoxe Române, dar și în Arhiepiscopia Bucureștilor.

Foto credit: ZL

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Peste 100.000 români au vizitat Palestina în 2018

„Peste 100.000 români au vizitat Palestina în 2018. Basilica Travel organizează cel mai important eveniment de pelerinaj în Palestina” și este preferată de turiști pentru „corectitudine și seriozitate”, a declarat pentru Trinitas TV Jiries Qumsiyeh…