Peste 2000 de sibieni au primit Lumina Sfântă a Învierii

Peste 2000 de credincioși au venit la Catedrala Mitropolitană din Sibiu în noaptea de Înviere pentru a primi Sfânta Lumină de la Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, notează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Din soborul slujitor au făcut parte: cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Sfântul Andrei Șaguna din Sibiu, precum și slujitori ai lăcașului de cult.

După slujba Învierii au fost oficiate Utrenia și Sfânta Liturghie. Răspunsurile liturgice au fost oferite de corala Timotei Popovici.

La final, Mitropolitul Ardealului le-a transmis celor prezenți un mesaj de binecuvântare, alături de urările specifice acestui mare praznic al creștinătății.

Praznicul Învierii este o zi de bucurie, de încununare a ostenelilor noastre din timpul postului, dar în același timp și o zi de lumină, o lumină pe care să o luăm și să o ducem cu noi să ne lumineze cărările vieții noastre, dar mai ales sufletele noastre. Am făcut o noapte de priveghere, dar nu degeaba pentru că am luat acum binecuvântare. Vă dorim tuturor sărbători fericite, sănătate, iar această bucurie a Învierii să nu piară niciodată din inimile noastre, a spus ierarhul.

***

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a sfințit pâinea și vinul cunoscute sub denumirea de paști. Acestea au fost împărțite credincioșilor prezenți.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…