Peste 100 locuitori din Secaria au beneficiat de servicii medicale oferite în Campania „Sănătate pentru Sate”

Comunitatea din comuna prahoveană Secaria a fost vizitată sâmbătă de 30 voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, printre care s-au numărat medici, asistenţi medicali şi personal auxiliar, 100 locuitori beneficiind de servicii medicale în cadrul Campaniei „Sănătate pentru Sate”.

În a 51-a etapă a Campaniei localnicii au fost consultaţi şi consiliaţi pe probleme de sănătate de medicii prezenţi cu specializări în: cardiologie, diabetologie, medicină internă, urologie, gastroentrologie, recuperare medicală şi psihologie.

De asemenea, cei prezenţi au beneficiat de investigații medicale gratuite prin electrocardiogramă sau ecografie.

Pacienţii nedeplasabili  au fost consultaţi de medici acasă.

„Sunt bucuroasă să văd că oamenii sunt interesaţi de sănătate, de tot ce înseamnă, de la alimentaţie sănătoasă la investigaţiile clinice pe care ei le pot face. Sunt interesaţi să meargă la medic, desi foarte multi dintre ei nu au mers la medic până acum”, a spus Dr. Simona Carniciu, medic diabet şi nutriţie.

Potrivit Dr. Iulia Tarna, medic recuperare, „patologia întâlnită este frecventă, cea mai frecventă, cea degenerativă, generată de expunerea la condiţiile nefavorabile de mediu şi urmare a uzurii articulare prin efort fizic exagerat”.

Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a punctat: „Am avut medici care au venit de la Spitalul Militar din Braşov, pe lângă cei din Bucureşti. Contează ca oamenii sunt din ce mai înclinaţi către voluntariat, că au înţeles cât de bine e să faci un bine aproapelui, chiar dacă azi am plecat la 6-7 dimineaţa din Bucureşti şi ne întoarcem spre seară”.

La rândul său, Dr. Carmen Zaharescu, medic cardiolog, a spus: „activitatea mi s-a părut extrem de necesară, sunt pacienţi care în viaţa lor nu au făcut un EKG până la vârste înaintate de 70-80 de ani. Dorinţa de a ajuta oamenii care chiar au nevoie de medic mă aduce în aceste campanii”.

De la începutul campaniei, din septembrie 2015, au fost aproximativ 7000 beneficiari ai Campaniei „Sănătate pentru Sate”.

Biserica Ortodoxă Română este cel mai mare filantrop raportat la contribuţia sa în lucrarea socială. Zeci de mii de persoane au beneficiat până în prezent numai de proiectele desfăşurate de voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale. Prin programul „Donează sânge, salvează o viaţă!” au fost colectate peste 10 tone de sânge.

De asemenea, prin intermediul proiectelor „Sănătate pentru sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate” au fost asistate şi consiliate în diferite specializări medicale foarte multe persoane din domeniul rural.

Foto Credit: Voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale.

Comentarii Facebook


Știri recente