Pelerinajul continuă la Patriarhie. Slujba de Priveghere în cinstea Sf. Nectarie

PS Varlaam

Pelerinajul continuă pe Dealul Patriarhiei. Numeroşi credincioşi aşteaptă la rând pentru a aduce cinstire sfintelor moaşte aşezate spre închinare în baldachinul de pe Colina Bucuriei. De asemenea, pelerinii prezenţi pe Dealul Patriarhiei participă la slujbele săvârşite în Catedrala Patriarhală. În data de 24 octombrie, începând cu ora 18:00, Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal, a oficiat Slujba Privegherii în cinstea Sfântului Ierarh Nectarie.

Alături de ierarh a slujit un sobor de preoţi şi diaconi format din slujitorii Catedralei.

În cuvântul său, Ierarhul a vorbit celor prezenţi despre viaţa şi personalitatea deosebită a Sfântului Ierarh Nectarie. Pe cât de săracă, din punct de vedere material, a fost familia Sfântului Ierarh Nectarie pe atât de bogată a fost din punct de vedere al vieţii duhovniceşti, a mărturisit Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul evidenţiind faptul că sfântul a primit o educaţie ortodoxă aleasă din partea părinţilor săi.

Totodată, Preasfinţia Sa a precizat faptul că moaştele sfântului reprezintă o comoară nepreţuită pentru cei care trec pragul acestei catedrale.

Privegherea din această seară este închinată Sfântului Ierarh Nectarie pentru că în catedrala noastră se păstrează această comoară nepreţuită – un fragment din moaştele Sfântului Ierarh Nectarie, atât de cinstit în întreaga lume creştină.

De asemenea, în cuvântul său, Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul a evidenţiat faptul că Sfântul Nectarie a intrat în conştiinţa Bisericii Universale ca un mare vindecător de cancer, una dintre cele mai cumplite boli din timpurile noastre. Cei care se roagă cu credinţă Sfântului Ierarh Nectarie primesc izbăvire din această boală cumplită, a mai spus Preasfinţia Sa.

Prezenţa moaştelor Sfântului Ierarh Nectarie reprezintă o mare bucurie şi mare alinare pentru cei care suferă de această boală cumplită. Avem numeroase mărturii, şi pe teritoriul ţării noastre, de la oameni suferinzi de această maladie cărora medicii nu le-au mai dat nicio şansă de supravieţuire; însă, aceştia s-au vindecat şi au trăit mulţi ani după ce l-au întâlnit pe Sfântul Nectarie în rugăciune. Sfântul Nectarie a intrat în conştiinţa Bisericii Universale ca un mare vindecător de cancer.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de membrii grupului psaltic Tronos, împărţit în două strane conduse de arhid. protopsalt Mihail Bucă şi de protopsaltul Gabriel Rădăşanu.

 

Pelerinajul la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, 22-28 octombrie 2016 – Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente