Pelerinaj cu sfinte moaște în Arhiepiscopia Ortodoxă Română din cele două Americi

Biserica Ortodoxă Română aniversează în anul 2015 o serie de evenimente importante din istoria ei, fapt pentru care Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat ca anul 2015 să fie declarat Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii, după cum ne-a precizat Alexandru Popovici.

În acest context, se doreşte oferirea posibilităţii credincioşilor din parohiile din SUA și Canada de a avea binecuvântata ocazie de a se închina la moaştele a doi mari ierarhi care sunt cinstiţi cu mare evlavie și pe pământ american: Sf. Calinic de la Cernica, un mare ierarh român din secolul al XIX-lea, care a dus o viaţă ascetică aspră şi s-a opus încercărilor politice ale vremii de secularizare a Bisericii şi de la a cărui canonizare oficială se împlinesc anul acesta 60 de ani, şi Sf. Ioan Maximovici, acest Apostol Pavel al zilelor noastre, cum îl numesc adeseori românii, şi aceasta pentru că a propovăduit cu mult curaj cuvântul lui Dumnezeu în foarte multe ţări: Serbia, Franţa, Belgia, Olanda, China, Filipine şi în America.

El este cinstit și respectat atât de românii ortodocși din Statele Unite, cât şi de ce cei din România. De altfel, ca răspuns la evlavia populară de care este înconjurat acest mare misionar, Arhiepiscopia a introdus și în calendarele anuale românești, pentru prima dată în anul acesta, prăznuirea sa pe data de 2 iulie. Răspunsul nu a întârziat să apară, existând deja biserici care şi-l doresc pe Sf. Ioan ca ocrotitor.

Cu puţin timp în urmă, Catedrala Arhiepiscopiei din Montreal, QC, Canada, a primit ca dar din partea Preafericirii Sale, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, un fragment din Moaştele Sf. Ierarh Calinic de la Cernica, spre împlinirea duhovnicească a românilor din America de Nord. Moaștele Sf. Ierarh Ioan Maximovici, Arhiepiscop de San Francisco și Shanghai, au fost primite zilele trecute, prin strădania părintelui secretar eparhial Daniel Ene, de la Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Kyrill de San Francisco.

Așadar, în perioada 14 noiembrie 2015 – 03 ianuarie 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Sfintele Moaște vor poposi în aproape toate parohiile Arhiepiscopiei din S.U.A. și Canada.

Comentarii Facebook


Știri recente