Pe urmele Sfinţilor Români la biserica Iancu Vechi-Mătăsari

Joi, 11 iunie 2015, de la ora 17.00, biserica Iancu Vechi-Mătăsari va găzdui vernisajul expoziţiei de desene şi colaje Pe urmele Sfinţilor Români, ediţia a II-a, program cultural religios-educativ derulat de parohia Iancu Vechi – Mătăsari, Şcoala Gimnazială Nr. 56 şi Colegiul Economic Virgil Madgearu din Bucureşti în perioada februarie – iunie 2015. Tema din acest an a fost Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, după cum aflăm de laDepartamentul pentru copii şi tineret al parohiei Iancu Vechi-Mătăsari.

Peste 200 de elevi din clasele V-VII de la Şcoala Gimnazială Nr. 56 şi Colegiul Economic Virgil Madgearu au participat la acest program cultural-religios care a constat în prezentarea de către preoţii parohiei Iancu Vechi-Mătăsari a vieţii Sfântului Ioan Iacob Hozevitul timp de 15 minute bilunar la orele de religie (aflate la dispoziţia profesorilor). La orele de desen şi la cercul de pictură al parohiei, elevii participanţi au realizat lucrări de pictură şi grafică inspirate din viaţa Sfântului Ioan Iacob Hozevitul, model de credinţă şi trăire ortodoxă.

Expoziţia reprezintă etapa finală a programului cultural religios-educativ Pe urmele Sfinţilor Români care a fost inclus în calendarul activităţilor educative regionale al Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, precum şi în seria manifestărilor din anul 2015, proclamat de Sfântul Sinod ca Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii în Patriarhia Română.

În deschiderea manifestării, vor fi premiaţi elevii care au obţinut rezultate deosebite la Olimpiada de Religie 2015 – etapa pe sector.

Comentarii Facebook


Știri recente