Patriarhul României la Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Europa

Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Europa debutează vineri, 04 septembrie 2015, la Cluj-Napoca. Evenimentul, organizat de Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi, filiala Cluj, în parteneriat cu Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, va fi o premieră pentru întreaga lume ortodoxă, fiind aşteptaţi să participe peste 6000 de tineri din ţară și străinătate.

Festivităţile de deschidere vor fi inaugurate de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, care va adresa un cuvânt solemn tinerilor prezenţi la Cluj-Napoca, veniţi din întreaga lume. În cadrul evenimentului clujean, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române va participa sâmbătă, 05 septembrie 2015, la conferinţa susţinută de Arhim. Zaharia Zaharou de la Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul din Tolleshunt Knights, Anglia, iar duminică, 06 septembrie, Patriarhul României va oficia Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca.

Programul întâlnirii este unul vast și cuprinde conferințe, discuții pe teme spirituale, acțiuni de ecologizare, ateliere de creație, spectacole de muzică populară, ușoară și folk, workshop-uri de dansuri tradiționale, spectacole de teatru interactiv, expoziții foto, grafică și iconografie, precum și o procesiune prin centrul orașului.

Întâlnirea poartă titlul generic „Tinerii ortodocşi împreună pentru viitorul Europei” şi se va desfăşura pe parcursul a patru zile, în perioada 04-07 septembrie, în municipiul Cluj-Napoca, Capitala Europeană a Tineretului în anul 2015.

Comentarii Facebook


Știri recente