Patriarhul României a hirotesit întru duhovnic 12 preoţi

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a hirotesit întru duhovnic, astăzi, 13 februarie 2015, doisprezece preoţi din Arhiepiscopia Bucureștilor. Slujba a fost săvârșită în Paraclisul istoric al Reședinței Patriarhale cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul slujbei, Patriarhul României le-a vorbit slujitorilor sfintelor altare despre importanţa slujirii ca părinte duhovnicesc: „Această slujire este de mare importanţă pentru că ea arată o lucrare deosebit de necesară în viaţa Bisericii şi anume creşterea duhovnicească a omului prin mărturisirea păcatelor, împlinirea canonului, prin primirea iertării şi prin începutul bun pe care îl face omul păcătos după ce s-a pocăit. Această slujire de părinte duhovnicesc presupune o cunoaştere temeinică a Sfintei Scripturi, a Tradiţiei Bisericii, dar şi a experienţei duhovnicilor maturi ai Bisericii, Sfinţii Apostoli şi Sfinţii Părinţi, dar şi a duhovnicilor contemporani care au un profund echilibru duhovnicesc şi o creştere spirituală în relaţie cu Hristos – Arhiereul cel Veşnic şi cu Biserica Lui. Slujirea de părinte duhovnicesc presupune în primul rând o dragoste deosebită pentru mântuirea semenilor, pentru păstorirea pe calea mântuirii a credincioşilor încredinţaţi preotului care slujeşte comunitatea respectivă”.

Noii duhovnici au primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel certificatul de hirotesie întru duhovnic, o cruce de binecuvântare, precum și noua ediție a Molitfenicului.

Potrivit regulamentelor bisericești, cei care au primit hirotesia întru duhovnic au susținut în prealabil un examen la centrul Eparhial.

Comentarii Facebook


Știri recente