Patriarhul Kirill a oficiat Sfânta Liturghie cu prilejul împlinirii unui secol de la martiriul Romanovilor

Cu prilejul împlinirii unui secol de la martiriul ultimei familii imperiale din Rusia, Patriarhul Kirill a prezidat marți Liturghia oficiată în Ekaterinburg la biserica construită pe locul execuției Romanovilor, informează Orthochristian.com. 

Ţarul Nicolae al II-lea, soţia sa, ţarina Alexandra, cei cinci copii ai lor: Anastasia, Maria, Olga Tatiana, Aleksei şi patru servitori ai familiei imperiale au fost asasinaţi în pivniţa unei case din Ekaterinburg în data de 17 iulie 1918.

La 100 de ani de la martiriul lor, alături de Preafericitul Părinte Patriarh Kirill au slujit 35 de ierarhi ai Bisericii Rusiei.

După Sfânta Liturghie, Patriarhul Kiril a condus procesiunea Drumului Crucii, la care au participat aproximativ o sută de mii de creștini.

Procesiunea s-a desfășurat pe următorul traseu: Biserica din Ekaterinburg – Mănăstirea Mucenicilor Regali din Ganina Yama.

„Rugându-ne acestor sfinți bineplăcuți lui Dumnezeu, le cerem să fie mijlocitori înaintea lui Dumnezeu pentru pământul Rusiei, pentru țara noastră, pentru Biserica noastră, ca Domnul să protejeze Patria și poporul nostru și Biserica de orice tulburare, de diviziuni, de schisme, de orice nedreptate umană, pentru a păstra adevărul credinței și evlavia poporului nostru”, a spus Preafericirea Sa la finalul procesiunii.

Familia imperială a fost canonizată de Biserica Ortodoxă a Rusiei în luna august a anului 2000.

Foto credit: Orthochristian.com

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Programul hramului dedicat Sfintei Parascheva de la Iaşi

În acest an, manifestările dedicate sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva vor avea loc, la Iași, în perioada 11-14 octombrie 2018, anunţă Doxologia. Alături de moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi aduse spre închinare și moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina.…

A început deshumarea Episcopului Grigorie Leu

Arheologii de la IICCMER și instituțiile muzeale colaboratoare au început marți, 25 septembrie, acțiunea de deshumare a rămășițelor Episcopului Grigorie Leu, informează Episcopia Huşilor. Marţea aceasta au fost efectuate săpăturile până la nivelul superior al…