Patriarhul Georgiei și-a serbat onomastica în Catedrala din Mtskheta (FOTO)

Preafericitul Părinte Ilia al II-lea, Patriarhul Catolicos al întregii Georgii, și-a cinstit ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, în data de 2 august 2017, conform calendarului neîndreptat.

Cu acest prilej, Primatul Bisericii georgiene a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Sfânta Treime din Mtskheta. Mulțime de credincioși din întreaga țară i-au transmis urări Patriarhului Ilia, declarat în 2013 cel mai popular om din Georgia, conform unui studiu al Institutului Național Democratic.

Site-ul Patriarhiei Georgiei a pus la dispoziție o bogată galerie foto de la eveniment, pe care o prezentăm la finalul articolului.

Patriarhul Georgiei s-a născut în 4 ianuarie 1933 la Vladikavkaz, în Osetia de Nord, primind la botez numele de Irakli. A studiat la Academia şi Seminarul Teologic din Moscova. A fost tuns în monahism, cu numele de Ilia, apoi hirotonit ierodiacon în 1957 şi ieromonah în anul 1959. După absolvire, părintele  Ilia s-a întors în Georgia unde a fost rânduit ca preot la Catedrala din Batumi. În anul 1961 a primit rangul de egumen, apoi pe cel de arhimandrit.

În 26 august 1963 a fost hirotonit Episcop de Batumi şi Şemokmedi, cu rangul de vicar patriarhal. În 1967, Părintele Ilia a fost ales Episcop de Ţkhumi şi Abhazeti, iar în 1969 a primit titlul de Mitropolit.  În data de 25 decembrie 1977 a fost ales Catolicos-Patriarh al Georgiei.

Ca patriarh, PF Ilia al II-lea a primit mai multe distincţii de la Patriarhii Bisericilor Antiohiei, Ierusalimului, Alexandriei, Rusiei, Greciei, Bulgariei și României.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

PS Nicodim, de 16 ani Episcop

Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, aniversează astăzi împlinirea a 16 ani de Arhierie. Cu acest prilej, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a transmis Preasfinţiei Sale un mesaj de felicitare. Ierarhul s-a născut la 6…