Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a primit titlul de doctor honoris causa al Universității Ebraice din Ierusalim

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu s-a aflat marți în Ierusalim pentru a primi titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității Ebraice. În acest context a avut loc a patra întâlnire de anul acesta dintre Sanctitatea Sa și Preafericitul Părinte Teofil, Patriarhul Ierusalimului.

Evenimentul a avut loc în cadrul celei de-a zecea Conferințe Academice a Dialogului Ortodox-Evreu din perioada 5-7 decembrie 2017. Patriarhul Ecumenic a fost însoțit de Mitropoliții Emanuel al Franței și Cleopa al Suediei.

Sanctitatea Sa a fost întâmpinat la aeroport de un delegat al Patriarhului Teofil, Mitropolitul Isychios de Kapitolias, deoarece patriarhul nu sosise încă din Rusia, notează site-ul oficial al Patriarhiei Ierusalimului.

În jurul orei locale 17:30, Patriarhul Bartolomeu a vizitat Sfântul Mormânt împreună cu Patriarhul Teofil, după care cei doi au avut o întrevedere la sediul Patriarhiei Ierusalimului.

După ora 19:00, Patriarhul Ecumenic a participat la deschiderea Conferinței Academice a Dialogului Ortodox-Evreu, în cadrul căreia a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Ebraice.

Patriarhul Ierusalimului a fost reprezentat la eveniment de Mitropoliții Isychios de Kapitolias și Ioachim de Helenopoulis.

Foto credit: Patriarhia Ierusalimului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Peste 100.000 români au vizitat Palestina în 2018

„Peste 100.000 români au vizitat Palestina în 2018. Basilica Travel organizează cel mai important eveniment de pelerinaj în Palestina” și este preferată de turiști pentru „corectitudine și seriozitate”, a declarat pentru Trinitas TV Jiries Qumsiyeh…