Patriarhul Daniel: Acordarea rangului de iconom stavrofor este recunoaștere și încurajare a activității pastorale a preotului

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a hirotesit iconom stravrofori pe Mihai Dima și Benone Dinca, preoți slujitori la Biserica Domnița Bălașa – Paraclis Patriarhal, din București.

Slujba a fost oficiată marți, 30 mai 2017, în Paraclisul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Reședința Patriarhală.

În cuvântul rostit, Preafericirea Sa a evidențiat semnificația primirii rangului de iconom stavrofor.

Felicităm pe cei doi părinți: Dima Mihai și Benone Dinca de la Biserica Domnița Bălașa. Ne-am gândit în ziua praznicului Înălțării Domnului, când am fost acolo, că este nevoie să aibă și acest rang de iconom stavrofor. Distincția primită este o recunoaștere a activității desfășurate până acum și o încurajare pentru cea viitoare, a spus Patriarhul României.


Iconomul stavrofor poartă ca semn distinctiv cruce pectorală, brâu roșu, iar la serviciile religioase, bederniță. Rangul de iconom stavrofor este oferit preoților care desfășoară o activitate bisericească excepțională.

© Basilica.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Gânduri la Evanghelia Duminicii

Pericopa evanghelică din duminica a douăsprezecea după Rusalii ilustrează dialogul dintre tânărul bogat şi Mântuitorul IIsus Hristos privind dobândirea vieţii veşnice. Părintele Patriarh Daniel prezintă sintetic principalele învăţături pe care textul evanghelic le transmite: „În…