Participare teologică la Congresul Academiei Româno-Americane în Boston, SUA

Academia Româno-Americană de Arte și Științe a organizat cel de-al 32-lea Congres anual între 22 și 26 iulie 2008, la Wentworth Institute of Technology, în Boston, SUA, sub coordonarea științifică a Prof. Dr. Ing. Ilie Tălpășanu.

Între cele 153 de referate, un număr de opt lucrări au fost prezentate la secția de Teologie și Filosofie. Acestea includ: „Anatomia apostaziei: împăratul Iulian și lupta acestuia împotriva creștinismului” de Pr. Prof. Nicolai Buga (Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Grigorie Teologul”, București, România); „Efectele culturii secularizate asupra lumii contemporane: O reflecție teologică” de Bogdan Petru Hrestic (Grupul Școlar „Constantin Brâncoveanu”, Târgoviște, România); „Religia și Diplomația” de Prof. Dr. Rodney L. Petersen (Boston Theological Institute & Boston University School of Theology); „O introducere în personalismul părintelui Dumitru Stăniloae” de Prof. Alexandru Roșu (Universitatea București, România); „Șapte factori de ambivalență în definirea unei teorii a războiului just în Creștinismul răsăritean” de Prof. Marian Gh. Simion (Boston Theological Institute, Boston College & Hellenic College /Holy Cross, Boston, SUA); „Național și universal în opera filozofică a lui Constantin Noica” de Dorin Stoica (Universitatea din Quebec, Montreal, Canada); „Sf. Ierarh Nifon al II-lea al Țării Românești, primul sfânt canonizat în Romania” de Pr. Prof. Cezar Vasiliu (Sherbrooke University, Canada); și „Ierarhizarea izvoarelor Dreptului Canonic” de Gheorghe Sobieski-Camerzan și Adrian Crețu (Baroul Avocaților din Republica Moldova).

Secția de teologie și filozofie a fost coordonată de Prof. Marian Gh. Simion. Toate aceste lucrari au fost publicate în „Proceedings” de către Marian Gh. Simion și Ilie Tălpășanu în calitate de editori știintifici, iar volumul a apărut la Polytechnic International Press: Montréal, 2008.

În timpul congresului, Academia Româno-Americană de Arte și Științe a acordat titlul de „Membru de Onoare” renumitei artiste de origine română Alexandra Nechita, Guvernatorului Michael S. Dukakis (fost candidat la preșidinția SUA) și Dr. Zorica Pantic, Președinta Wentworth Institute of Technology din Boston. Tot în timpul lucrărilor Congresului a fost validată alegerea în funcția de Membru al Academiei Româno-Americane a trei persoane: Constantin Andronache (Fizică, SUA), Dorel Mogoșanu (Inginerie, Canada) și Marian Gh. Simion (Teologie, SUA).

Sursa: Prof. Marian Gh. Simion, Academia Româno-Americană de Arte și Științe

Comentarii Facebook


Știri recente