Părintele Arsenie Papacioc a fost omagiat la FTOUB

La Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti a avut loc marţi, 6 noiembrie 2018, o conferinţă dedicată părintelui Arsenie Papacioc.

Evenimentul intitulat „Atunci semeni cu Dumnezeu: când ştii să ierţi” a început la ora 18:00 şi a fost moderat de pr. Holbea Gheorghe.

Unul dintre invitaţii serii duhovniceşti a fost ierod. Iustinian Stoica din Muntele Athos, ucenic al părintelui Arsenie.

În cadrul evenimentului a fost prezentată cartea semnată de ierod. Iustinian Stoica: „Părinţii mei duhovniceşti Arsenie Papacioc şi Petroniu Tănase”.

Părintele Arsenie Papacioc

Părintele Arsenie Papacioc s-a născut în anul 1914, în satul Misleanu, județul Ialomița. În 1932 a absolvit Școala de Arte și Meserii din București.

Tuns în monahism la Mănăstirea Antim din București, în anul 1950, a devenit ieromonah pe seama Mănăstirii Slatina, la 26 septembrie, în același an.


Duhovnicul Arsenie Papacioc prin ochii Părintelui Ieremia de la Putna | INTERVIU


În vara anului 1958 a fost arestat de autoritățile comuniste, pentru apartenență la „Rugul aprins”. A trecut prin mai multe închisori: Brașov, Jilava și Aiud. A fost grațiat în anul 1964, după interminabile anchete și torturi, alături de ceilalți deținuți rămași în viață de la închisoarea Aiud.

După ieșirea din închisoare a fost numit preot în Ardeal, iar o perioadă a fost stareț la Mănăstirea Cozia.

Din anul 1976 a făcut parte din obștea Mănăstirii „Sfânta Maria” de la Techirghiol. A trecut la Domnul în ziua de 19 iulie, la vârsta de 96 de ani, și a fost înhumat în curtea mănăstirii, în apropierea fântânii Sfântului Pantelimon.

Foto credit: Ştefania Soare/ASTO

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

6.000 persoane la Marșul pentru Viață din Chicago

Cel puțin 6.000 persoane au participat duminică, 13 ianuarie 2019, la Marșul pentru Viață din Chicago, informează Știri pentru viață. Marșul trage anual un semnal de alarmă asupra gravității și amplorii avortului în întreaga lume.…