Părintele Arhimandrit Victorin Oanele a fost înmormântat

Părintele Arhimandrit Victorin Oanele, stareţul mănăstirii nemţene Sihăstria, a fost astăzi înmormântat. Slujba de prohodire a fost oficiată, după Sfânta Liturghie, de Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu Preasfinţitul Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar Patriarhal şi Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

Mai multe detalii a oferit reporterul Radio TRINITAS Lucian Ducan: „Slujba a fost oficiată în biserica mare a mănăstirii Sihăstria după ce în prealabil a fost săvârşită Sfânta Liturghie. Sicriul cu trupul Părintelui Victorin a fost depus în biserica cu hramul Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla, iar în jurul sicriului au stat în permanenţă călugări de la Mănăstirea Sihăstria. Au fost rostite cuvântări. De asemenea, a fost citit şi mesajul transmis de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, iar după slujba înmormântării sicriul cu trupul Părintelui Victorin a fost aşezat în mormântul din cimitirul mănăstirii Sihăstria acolo unde odihnesc marii duhovnici ai acestei aşezări monahale, Părintele Ioanichie Bălan, Părintele Paisie Olaru sau Părintele Cleopa Ilie”.

Părintele Arhimandrit Victorin Oanele a trecut la Domnul la vârsta de 83 de ani. A condus obştea mănăstirii nemţene Sihăstria timp de 42 de ani.

În această perioadă părintele Victorin a format o obşte numeroasă şi a transformat schitul Sihăstria într-o mare mănăstire, remarcându-se ca un mare ctitor şi organizator.

Comentarii Facebook


Știri recente

Muzeu băcăuan dedică o expoziție Mănăstirii Bogdana de pe Valea Trotușului, unde a fost stareț Sf. Teodosie de la Brazi

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a inaugurat joi expoziția foto-documentară „Istorie, Sfințenie și Moștenire: Mănăstirea Bogdana”. Au fost expuse fotografii, manuscrise, documente, obiecte liturgice și de cult și icoane, precum și…