Parastas pentru Patriarhul Teoctist şi pentru cei decedaţi în accidentul rutier de la Ploieşti

Slujitorii Catedralei Patriarhale, precum şi credincioşii prezenţi în lăcaşul de cult, s-au rugat sâmbătă, 06 februarie 2016, pentru odihna sufletului vrednicului de pomenire Teoctist Patriarhul, dar şi pentru victimele accidentului rutier din apropierea Municipiului Ploieşti.

Slujbă de pomenire pentru Patriarhul Teoctist şi pentru victimele accidentului de la Ploieşti

Astăzi, după Sfânta Liturghie, preacuviosul părinte arhimandrit Clement Haralam, Mare eclesiarh al Catedralei Patriarhale, împreună cu slujitorii lăcaşului de cult, au oficiat Slujba Parastasului pentru Patriarhul Teoctist Arăpaşu, de la a cărui naştere se împlinesc 101 ani în data de 07 februarie 2016, dar şi pentru persoanele trecute la Domnul în urma accidentului de circulaţie produs vineri, 05 februarie 2016, lângă Municipiul Ploieşti. Totodată, în cadrul Sfintei Liturghii au fost înălţate rugăciuni pentru victimele nefericitului accident rutier.

După cum aflăm de la arhim. Clement Haralam, la final a fost oficiată şi un Trisaghion, fiind pomeniţi toţi Patriarhii României trecuţi la cele veşnice.

„Întrucât mâine, 07 februarie 2016, se împlinesc 101 ani de la naşterea Patriarhului Teoctist astăzi a fost oficiată o slujbă de pomenire la Catedrala Patriarhală pentru sufletul acestuia, dar şi pentru ctitori, binefăcători şi alţi credincioşi. Totodată, la Slujba Parastasului au fost pomenite şi cele cinci persoane care au trecut la cele veşnice în accidentul de la Ploieşti de vineri, 05 februarie 2016. După Slujba Parastasului a fost oficiat şi un trisaghion la mormântul Patriarhului Teoctist unde au fost pomeniţi cei cinci patriarhi ai Bisericii Ortodoxe Române trecuţi la cele veşnice”, a spus părintele Clement Haralam.

***

În dimineaţa zilei de 05 februarie, pe centura de vest a municipiului Ploieşti, în zona localității Strejnicu, a avut loc un accident de circulaţie în urma căruia şi-au pierdut viaţa 5 persoane, iar alte 28 au fost rănite. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat un mesaj de compasiune şi solidaritate cu familiile victimelor acestui accident, mesaj care poate fi citit intergal aici.

Comentarii Facebook


Știri recente