Palatul Parlamentului din Toronto: PS Ioan Casian a participat la festivitatea dedicată Zilei Naționale a României

Palatul Parlamentului din Toronto, Canada, a găzduit festivitatea dedicată Zilei Naționale a României. La eveniment a participat Preasfințitul Părinte Ioan Casian, împreună cu un sobor de preoți și credincioși.

Evenimentul a debutat în fața Parlamentului unde s-a intonat atât imnul național al României, cât și cel al Canadei. Manifestarea a culminat cu ceremonia de ridicare a drapelului de Mugurel Ioan Stănescu, Consulul General al României, informează site-ul oficial al Eparhiei.

După acest moment, a avut loc recepția dedicată zilei de 1 decembrie. În cadrul acesteia, au luat cuvântul: Consulul General, PS Ioan Casian, reprezentanți ai Parlamentului provincial de Ontario, precum și alte oficialități.

În cadrul celor precizate, Episcopul Ortodox Român al Canadei a amintit că „istoria României care își are adânc rădăcinile în tradiția creștină și în mod special a Sfântului Apostol Andrei care a încreștinat teritoriul dintre Dunăre și Marea Neagră.”

Totodată, ierarhul a menționat că „evoluția unirii a avut loc în paralel cu autocefalia Bisericii Ortodoxe Române obținută 1885 și ridicarea la rang de Patriarhie în 1925”. În finalul celor spuse, ierarhul a mai precizat că „unitatea de credință a Bisericii nu întâmplător a precedat unitatea națională.”

În încheiere, toți cei prezenți au avut prilejul să-și împărtășească, unul altuia, bucuria sufletească și mândria națională de a fi români.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Canadei

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Nominalizări în cadrul Galei Naționale de Excelență în Asistență Socială pentru Radio și TV Trinitas

Realizatorii Irina Chiriac, de la Radio Trinitas și Raluca Mihalache, de la Trinitas TV, sunt nominalizați la Premiul pentru jurnalism, în cadrul Galei Naționale de Excelență în Asistență Socială, ediția 2018. Irina Chiriac este realizatoarea emisiunii Reportajele Radio Trinitas, care promovează necunoscuții de…