Omagiu lui Eminescu la Paraclisul Episcopal din Roma-Torre Spaccata

Duminică, 25 ianuarie 2015, după Sfânta Liturghie, la Paraclisul Episcopal ”Sfântul Alexie Omul lui Dumnezeu” din Roma-Torre Spaccata a fost omagiat poetul Mihai Eminescu printr-o manifestare artistica oferita de un grup de copii și tineri Nepsis, membri ai grupurilor de cateheză duminicală, informează episcopia-italiei.it

Această inițiativă se înscrie în cadrul evenimentelor demarate de Departamentul Cultural al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei care a lansat în luna ianuarie a acestui an programul omagial ”Dor de Eminescu”.

Pentru o participare cât mai numeroasă, s-a stabilit ca acest eveniment să aibă loc duminica, atunci când nu doar copiii și tinerii (multi dintre ei născuți în Italia) sunt prezenți la Biserică, ci și adulții care au trăit o bună parte a vieții în România și pentru care Eminescu este viu si emblematic pentru limba și cultura română.

Programul a cuprins o prezentare a vieții și activității lui Mihai Eminescu, dupa care a urmat un montaj de poezii și cântece pe versurile poetului, mare parte din acestea fiind cunoscute de majoritatea celor prezenți. A fost prezentat un material despre Eminescu și o poezie în limba italiană pentru participanții de limbă italiană.

În cuvântul său de încheiere, părintele Gabriel Popescu a evocat personalitatea marelui român, amintind că Eminescu, deși este cunoscut publicului larg mai ales prin poeziile sale, este și un mare jurnalist, om de cultură, om politic, formator de conștiințe. Locul lui Mihai Eminescu în spiritualitatea românească nu este încă destul de bine cunoscut, dar el rămâne unul important, loc pe care viitorul îl poate ridica la adevărata prețuire și binemeritata cinstire.

Comentarii Facebook


Știri recente