O nouă filială APOR la Calafat

Reprezentanţii Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie (APOR), filiala Dolj, au fost prezenţi săptămâna trecută la Liceul „Independenţa“ din Calafat pentru înfiinţarea subfilialei „Părinţi pentru copii“ – Calafat. Întâlnirea a avut loc în sala de festivităţi a şcolii, fiind prezidată de prof. Silvia Cârţu, preşedinte APOR Dolj. De la Craiova, au fost prezenţi pr. prof. Florin Ionescu, vicepreşedinte APOR Dolj, şi prof. Iulia Manda, secretar APOR Dolj. La întâlnire au luat parte peste 30 de persoane: preoţi, profesori şi părinţi din municipiu, care au constituit grupul de iniţiativă pe zona Calafat, informează „Ziarul Lumina”.

Şedinţa de constituire a fost deschisă prin intonarea troparului „Hristos a înviat“, după care prof. Silvia Cârţu a prezentat scopul asociaţiei, subliniind faptul că „această întâlnire şi iniţiativă nu este nicidecum restrictivă, ci se adresează tuturor părinţilor care doresc să susţină educaţia sănătoasă a copiilor lor, prin întărirea legăturii dintre Biserică-Familie-Şcoală“. Totodată, doamna Cârţu a subliniat faptul că, în contextul depunerii adeziunilor scrise pentru participare la ora de religie, „sub oblăduirea Bisericii, cu toţii am arătat care este adevărata valoare a credinţei noastre ortodoxe şi cât de importantă este educaţia religioasă a copiilor noştri. Cu toţii suntem părinţi, fie biologic, fie din postură didactică şi nu în cele din urmă duhovniceşti, aşa cum sunt preoţii la care mergem pentru Sfânta Spovedanie, şi prin urmare, cu toţii avem responsabilitatea păstrării acestor valori perene ale neamului nostru pentru viitorul generaţiilor de mâine“. Din partea Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei a luat cuvântul PC arhid. dr. Ioniţă Apostolache, care a transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Irineu.

În urma acordului unanim exprimat din partea celor prezenţi a fost desemnată conducerea subfilialei „Părinţi pentru copii“ – Calafat, în următoarea componenţă: prof. Roxana Vancă, cadru didactic de religie şi director adjunct al Şcolii Generale „Constantin Gerotă“ din Calafat – preşedinte; dna Simona Bădescu, părinte – vicepreşedinte; dna Dana Dudău, părinte – vicepreşedinte; prof. Sabina Ciucă, cadru didactic de religie – membru; prof. Dana Nicolae, cadru didactic de religie – membru; prof. Carmen Ocneanu – secretar; ec. Florin Dinescu – cenzor.

Subfiliala „Părinţi pentru copii“ – Calafat s-a înfiinţat în baza art. 6 din Statutul APOR, „cu scopul predării orei de religie în şcolile din zonă, susţinerii şi promovării valorilor religioase în rândul rândul elevilor şi al părinţilor, creşterii calităţii de învăţare, precum şi îmbunătăţirii continue a învăţământului românesc prin orele de religie“.

Urmează ca în perioada imediat următoare să fie înfiinţate noi subfiliale APOR pentru şcolile din Băileşti, Filiaşi şi Segarcea.

Comentarii Facebook


Știri recente