Nașterea Domnului – popas duhovnicesc. Expoziție de icoane realizate de elevi şi preşcolari, la Oradea

Sala festivă a Palatului Copiilor și Elevilor din Oradea a adunat împreună (vineri, 27 ian. 2017) peste 100 de preșcolari și elevi de la 30 de unități învățământ din județul Bihor, cu prilejul galei de premiere din cadrul expoziției-concurs Nașterea Domnului – popas duhovnicesc. Manifestarea a fost organizată de Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Asociația Părinți pentru Ora de Religie – filiala Bihor și Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, ne-a transmis Pr. Prof. Florin Negruțiu.

În cadrul expoziției, preșcolari și elevi de la toate ciclurile de învățământ, coordonați de educatoare, învățători, profesori de religie și desen, au expus colaje, desene și icoane pictate pe sticlă și lemn. O secțiune specială a fost dedicată în acestă ediție vitraliilor lucrate de elevi în cadrul unui cerc de pictură de la CSEI Orizont Oradea. Lucrările au fost jurizate de învățători şi profesori de desen și religie, urmărindu-se respectarea temei și a tehnicii de lucru în raport cu particularitățile de vârstă ale preșcolarilor și elevilor.

În cadrul evenimentului, Pr. Nicolae Pop, vicar eparhial, în calitate de delegat al Preasfințitului Părinte Sofronie, a transmis cuvântul de apreciere și binecuvântare din partea Ierarhului, subliniind jertfa dascălilor, munca elevilor și caracterul misionar al preocupării lor. Părinții, dascălii și elevii au fost încredințați de prețuirea Preasfinției Sale și de sprijinul acordat în întregul lor demers.

Diplomele și cărțile de rugăciuni oferite fiecărui elev și cadru didactic din partea organizatorilor cu sprijinul APOR Bihor, au fost înmânate inspectorul școlar pentru religie și Părintele Vicar Nicolae Pop, ocazie cu care a fost evocată implicarea fiecărei instituții în reușita acestei manifestări, rolul lor în educația copiilor și tinerilor asigurând o punte de legătură între școală și Biserică, în beneficiul familiei.

Activitatea se înscrie în seria de manifestări organizate la nivelul Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei  pentru a marca Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi pictorilor bisericeşti în Patriarhia Română.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente