Muzeul Satului – 80 ani de existenţă

Muzeul Satului din Capitală a împlinit marţi, 17 mai 2016, 80 de ani de la înfiinţare. Pentru a marca această aniversare, în perioada 16 – 22 mai 2016 au loc diferite manifestări. Vezi aici programul.

În cadrul ceremoniei organizate, astăzi, cu prilejul aniversării, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a citit mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și a înmânat conducerii muzeului Diploma omagială și medalia „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul”.

La eveniment au participat reprezentanți ai principalelor instituții ale statului și numeroși iubitori ai satului tradițional românesc. În semn de recunoștință pentru toți cei care și-au arătat sprijinul pentru dăinuirea și dezvoltarea muzeului, instituția le-a oferit Trofeul „Muzeul Satului – 80 de ani”.

Tot astăzi a fost inaugurat și Satul Nou, un proiect de dezvoltare al muzeului, care se întinde pe o suprafață de peste 3 hectare.

Muzeul Satului Românesc a fost inaugurat în 17 mai 1936. Satul a fost adus la Bucureşti după 10 ani de cercetări în peste 600 de localităţi din România. Iniţiativa vizionară de a aduce veșnicia satului românesc la București aparţine lui Dimitrie Gusti.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente