Muzeul Mitropolitan Iași | Bunătatea Sfântului Iosif este argumentul prim şi ultim al canonizării sale – IPS Teofan

„Mitropolitul Iosif avea o stare de bunătate pe care credincioşii au simţit-o, pe care contemporanii lui au mărturisit-o şi acesta este argumentul prim şi ultim al canonizării sale”, a explicat IPS Teofan joi în Muzeul Mitropolitan din Iași. Ierarhul a vorbit despre Sf. Iosif la finalul evenimentului „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei – din file de istorie în pagini de Sinaxar”.

Înaltpreasfinția Sa a precizat faptul că Mitropolitul Iosif a fost foarte iubit de credincioșii pe care i-a păstorit.

„Am observat evlavia credincioşilor la mormântul Sfântului Iosif şi informându-mă de ce aceasta, am observat un lucru pe care credincioşii l-au sesizat printr-un simţ pe care Dumnezeu îl oferă credincioşilor, şi anume  au sesizat în chipul Mitropolitului Iosif o bunătate, o generozitate, o stare de deschidere spre cel sărac, pe care probabil nu au observat-o la ceilalţi mitropoliţi, dinainte sau de după el”.

Potrivit doxologia.ro, în cadrul evenimentului din 22 martie 2018 au fost lansate:

  • volumul biografic „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei – din file de istorie în pagini de Sinaxar” al pr. prof. dr. Bogdan Racu, inspector în cadrul Sectorului învăţământ al Arhiepiscopiei Iaşilor;
  • patru CD-uri ce cuprind cântări din slujba Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv interpretate de Corul „Chivotul“ al Catedralei Mitropolitane din Iași.
  • DVD-ul „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei – de la portret la icoană“, film documentar realizat de Doxologia Media.

Totodată, părintele Cezar Ţăbârnă, directorul Editurii Doxologia, a prezentat lucrările tipărite şi lansate cu ocazia canonizării Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv.

Întâlnirea la care au participat zeci de preoți și credincioși în Muzeul Mitropolitan din Iași a fost moderată de jurnalistul Răzvan Bucuroiu.

Foto credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente