Monahii din Episcopia Spaniei şi Portugaliei s-au reunit la Mănăstirea din Cenicientos

Monahii şi monahiile din Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei şi Portugaliei s-au reunit în sinaxă la Mănăstirea din Cenicientos.

Consfătuirea s-a desfăşurat pe parcursul a două zile, în perioada 6-7 noiembrie 2018, informează Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei şi Portugaliei.

Întrunirea a început prin oficierea slujbei de Te Deum și a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei.

De asemenea, la eveniment a participat și Preasfințitul Părinte Arhiereu Vicar Teofil de Iberia.

Invitatul special al întâlnirii a fost Preacuviosul Părinte Sofronie de la Mănăstirea Înălțarea Sf. Cruci din Lupșa – Arhiepiscopia Alba Iulia, care le-a vorbit celor prezenţi despre cele trei voturi monahale precum și despre dragostea nemărgintă pe care Dumnezeu o are pentru oameni.

Sinaxa monahală eparhială se întrunește cel puțin o dată pe an, iar sinaxa monahală mitropolitană se organizează o dată la 3 ani.

­Scopul sinaxei sau consfătuirii stareților și starețelor, egumenilor și egumenelor din mănăstirile și schiturile eparhiei sau mitropoliei este de a analiza problemele specifice; de a promova schimbul de expe­riență duhovnicească și administrativă și adoptarea de măsuri adecvate în scopul îmbu­nătățirii vieții și disciplinei monahale, potrivit Statutului pentru organizarea și funcționarea ­Bisericii Ortodoxe Române.

Foto credit: Episcopia Spaniei şi Portugaliei.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

6.000 persoane la Marșul pentru Viață din Chicago

Cel puțin 6.000 persoane au participat duminică, 13 ianuarie 2019, la Marșul pentru Viață din Chicago, informează Știri pentru viață. Marșul trage anual un semnal de alarmă asupra gravității și amplorii avortului în întreaga lume.…