Moment festiv la Sibiu

Promoția 1999-2003 a Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu s-a reunit joi, 30 mai, pentru a aniversa împreună cu foștii profesori cei 10 ani trecuți de la absolvire, informează „Ziarul Lumina”.

Programul aniversării a debutat cu Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de preoți în capela facultății, după care a urmat o slujbă de pomenire pentru profesorii și colegii trecuți la cele veșnice. La slujba religioasă a participat și Înalt Preasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu mai mulți profesori de la vechea instituție șaguniană.

La finalul slujbei religioase, IPS Mitropolit Laurențiu le-a urat bun-venit teologilor și le-a amintit momentele frumoase petrecute în cei patru ani de studiu. „Facultatea noastră v-a fost mamă și loc de pregătire academică și spirituală timp de patru ani. Revenirea în acest loc unic este ceva firesc, iar aceste perioade stabilite prin tradiție la 10, 20, 30 de ani și mai apoi din cinci în cinci ani, sunt moment deosebite. Să dea Dumnezeu să ajungeți cu toții multe revederi de acum înainte”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

„Mama noastră spirituală”

După ceremoniile din capelă a urmat cursul festiv, ținut în Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” de conf. univ. dr. Sebastian Moldovan împreună cu decanul facultății sibiene, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel. Absolvenții au avut posibilitatea să-și prezinte fiecare în parte realizările pe plan pastoral-misionar în parohii sau în alte locuri în care își desfășoară activitatea, dar și cele de pe plan familial.

„Am revenit la mama noastră spirituală, la facultatea unde ne-am format, pentru a mulțumi preamilostivului Dumnezeu pentru toate darurile cele bogate revărsate asupra noastă. A fost o zi de emoție adâncă, o zi a bucuriei sufletești și am avut prilejul de a reînnoi legăturile de colegialitate și de prietenie între noi. În același timp ne-am bucurat și de realizările celorlalți, așa cum Dumnezeu a lucrat în viața și în misiunea fiecăruia, în locurile unde au ajuns după terminarea facultății”, ne-a spus pr. Cristian Vaida din promoția amintită, secretar eparhial în cadrul Arhiepiscopiei Sibiului.

Comentarii Facebook


Știri recente