Moment aniversar la Oradea

Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei şi-a cinstit vineri, 11 martie 2016, ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Ierarh Sofronie, Patriarhul Ierusalimului.

După cum ne-a transmis pr. Cristian Rus, cu acest prilej, în prezența Preasfinţiei Sale, un sobor de preoți și diaconi a oficiat o slujbă de Te Deum în paraclisul Centrului Eparhial. La eveniment au fost prezenţi membrii Permanenţei Consiliului Eparhial al Episcopiei Oradiei, părinți profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Episcop Dr. Vasile Coman și de la Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu din Oradea, numeroși preoți și credincioși bihoreni.

În cadrul slujbei, au fost înălţate rugăciuni de mulțumire către Bunul Dumnezeu pentru darurile revărsate peste Preasfințitul Părinte Sofronie și Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei.

Apoi, Preasfințitul Părinte Sofronie a hirotesit iconom-stavrofor pe Părintele Ioan Bala, preot paroh la biserica Sfinții Trei Ierarhi din Oradea, pentru slujirea pilduitoare și întărirea dreptei credințe în parohia Vintere din Protopopiatul Tinca, vreme de 16 ani (1984-2000), precum și pentru frumoasa misiune pastoral-misionară și ctitoricească, de zidire a unei noi biserici în Oradea, pe care o desfășoară din anul 2000 și până în prezent.

Totodată, părintele protoiereu Nicolae Alexandru Pop, vicar eparhial, a rostit un cuvânt festiv din partea clerului şi a vieţuitorilor mănăstirilor din Bihor, adresând alese urări Preasfinţiei Sale la aniversarea zilei onomastice.

De asemenea, Preasfințitul Părinte Sofronie al Oradiei a rostit un cuvânt de mulțumire în care a vorbit celor prezenți despre viața și lucrarea Sfântului Ierarh Sofronie, Patriarhul Ierusalimului, mare apărător al Ortodoxiei, mare iubitor al ascezei, al postirii și al dreptei viețuiri după voia lui Dumnezeu, subliniind importanța urmării pildei acestui sfânt ierarh al Bisericii.

„Sfântul Ierarh Sofronie a fost nu doar un mare apărător al ortodoxiei, ci a fost și unul dintre cei mai importanți scriitori bisericești, lăsând în tezaurul literar al Bisericii opere importante pe care le folosim îndeosebi în ciclul liturgic. Mai ales slujitorii sfintelor altare știu că sfânta și marea rugăciune de la sfințirea apelor este alcătuită de Sfântul Ierarh Sofronie al Ierusalimului, pe care o citim, cu emoție și evlavie, în fiecare an, la Bobotează. De asemenea, în Sfântul și Marele Post, în săptămâna a cincea, la Denia Canonului cel Mare, săvârșită la Privegherea de miercuri seara, pentru ziua de joi, se citește Viața Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca ce a fost scrisă de Sfântul Patriarh Sofronie al Ierusalimului”, a spus Preasfinţia Sa.

În încheiere, Preasfințitul Părinte Sofronie al Oradiei a mulțumit clerului, monahilor, monahiilor și credincioșilor prezenți pentru dragostea și prețuirea arătată şi le-a adresat urări de sănătate şi mântuire.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Patriarhul Daniel la Curtea de Arges

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…