Moment aniversar la Catedrala arhiepiscopală din Roman

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a împlinit ieri 59 de ani. Cu acest prilej, ierarhul a slujit Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite în Catedrala arhiepiscopală din Roman, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului l-au sărbătorit ieri pe Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, cu prilejul aniversării zilei de naștere. În Catedrala arhiepiscopală din Roman s-a oficiat de dimineață Sfânta Liturghie a Sfântului Grigore Dialogul de către Preasfinția Sa, alături de un sobor de preoți format din părinții consilieri, inspectori și protopopi ai eparhiei. „În cadrul slujbei, preoții și diaconii, dimpreună cu credincioșii prezenți în sfântul lăcaș, au înălțat rugăciuni de mulțumire Bunului Dumnezeu pentru darurile revărsate acestei eparhii și asupra Preasfinției Sale, la ceas de bucurie duhovnicească”, a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Liturghia Darurilor mai înainte sfințite a fost urmată de slujba Te Deumului, oficiată de pr. Ioan Gherasimescu, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, care a amintit la final de activitatea din ultimii 13 ani de arhierie ai Episcopului-vicar al Eparhiei Romanului și Bacăului. Primarul Dan Laurențiu Leoreanu a oferit Preasfințitului Ioachim Băcăuanul o diplomă aniversară pentru implicarea în viața comunității romașcane, iar prof. Viorel Stan, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Neamț, a adresat un cuvânt de prețuire pentru acest moment.

PS Ioachim Băcăuanul a mulțumit la final tuturor celor care îi sunt alături în „frumoasa, dar dificila misiune” la care este chemat. „Ziua aniversară trebuie să fie pentru fiecare dintre noi un timp al bilanțului. În această zi, mulțumim lui Dumnezeu pentru darul vieții venit prin părinții noștri cărora, dacă mai trăiesc, trebuie să le sărutăm mâna, iar dacă s-au dus la Domnul, să mergem la mormintele lor să facem o rugăciune. Mulțumesc tuturor colaboratorilor și tuturor celor care ați venit să ne înconjurați cu dragoste. Să rămânem în dragostea lui Hristos pe calea Evangheliei Sale”, s-a exprimat PS Ioachim Băcăuanul.

Comentarii Facebook


Știri recente