Mitropolitul Teofan la Mănăstirea Pângărați: Să viețuim cât mai aproape de tinda Bisericii hrănindu-ne cu Sfintele Taine

„Să ne apere Dumnezeu și să ne dăruiască harul, puterea și binecuvântarea Sa, pentru a viețui în această lume cât mai aproape de rădăcina Evangheliei, de tinda Bisericii, hrănindu-ne cu Sfintele Taine, ca atunci când ne vom sfârși viața aceasta trecătoare să ne aflăm în legătură cu Dumnezeu, cu Preacurata Sa Maică, cu Sfinții Îngeri și cu Sfinții toți”, a spus Mitropolitul Teofan vineri la Mănăstirea Pângărați.

„Dumnezeiasca Liturghie este izvorul cel mai la îndemână și cel mai puternic, de la care adăpându-se omul, are nădejde că va rămâne pe cale, adică pe calea care duce către taina Împărăției Cerurilor, taina Preasfintei Treimi, a Tatălui, a Fiului și a Sfântului Duh”, a adăugat Înaltpreasfinția Sa.

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a binecuvântat vineri, 26 octombrie 2018, lucrările de restaurare care s-au realizat în incinta mănăstirii care și-a serbat hramul de Sf. M. Mc. Dimitrie, informează Doxologia.

După Sfânta Liturghie, ierarhul a oficiat slujba de sfințire pentru noua trapeză, pentru o fântână și pentru o cruce ridicată pe locul Sfintei Mese a vechiului Paraclis cu hramul „Buna Vestire”.

În predica rostită, Părintele Mitropolit a recomandat „să-l avem pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, rugător către Dumnezeu pentru noi, cei din lume, ca Dumnezeu să ne apere în vreme de cutremur, în vreme de furtună, în vreme de război, în vreme de necredință, în vreme de păgânătate”.

Mănăstirea Pângărați

Biserica veche a Mănăstirii Pângăraţi cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie“ a fost ridicată în anul 1560 de Alexandru Lăpuşneanu.

Nevoia a impus ca acolo să fie construite, începând cu anul 2003, o altă biserică, pentru călugări şi pentru credincioşii care vin în această zonă a Neamţului.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente