Mitropolitul Teofan a sfinţit biserica parohiei Netezi

Mitropolitul Teofan al Moldovei şi Bucovinei a sfinţit duminică, 2 septembrie 2018, biserica parohiei Parohia Netezi, informează doxologia.ro.

Piatra de temelie a Bisericii cu hramurile „Acoperământul Maicii Domnului” și Sfinții Împărați Constantin și Elena” a fost aşezată în anul 1999 de Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Biserica a fost sfinţită duminică prin stropire cu apă sfinţită şi prin ungere cu Sfântul şi Marele Mir, iar Sfânta Masă din altar a fost târnosită, împodobită şi pregătită pentru slujbele cultului divin.

 „Fără credință și fără fapte bune, omul nu se poate apropia de Dumnezeu”

În omilia rostită în cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a subliniat că, fără Dumnezeu, omul nu poate trăi bucurie autentică:

„O viață cu Dumnezeu este o viață adevărată, iar o viață fără Dumnezeu, un om fără Dumnezeu, o țară fără Dumnezeu, sunt realități lipsite de sensul bucuriei, de înălțimea cuprinderii unei vieți axată pe legătura cu Dumnezeu”.

„A avea viață adevărată”, a spus ierarhul, „a fi cu Dumnezeu la cină, înseamnă a avea haină de nuntă”.

„Această haină de nuntă are dublă semnificație. Prima haină de nuntă este credința în Dumnezeu, iar cea  Dumnezeu prin săvârșirea faptelor celor bune, pe de altă parte, sunt ca un război care țese veșmânt frumos pentru viața omului. Fără credință și fără fapte bune, omul nu se poate apropia de Dumnezeu”, a mai spus Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Drept recunoştinţă pentru implicarea şi hărnicia de care a dat dovadă, părintele paroh Constantin Dominte a fost hirotesit iconom stavrofor, primind crucea, bederniţa şi brâul roşu.

Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan a felicitat atât pe părintele paroh, pe soţia acestuia, cât şi pe ctitori şi enoriaşi, pentru modul în care au ştiut să-şi construiască şi să-şi împodobească biserica, oferind distincţii de vrednicie tuturor celor care au ajutat de-a lungul timpului la construcţia locaşului de cult.

Astfel, distincția „Crucea Sfântul Ierarh Dosoftei” a fost oferită preoților Vasile Arsene și Teofil Arsene, precum și primarului comunei Grumăzești – Constantin I. Matasă și viceprimarului comunei Grumăzești – Constantin C. Matasă. Printre cei care au primit distincții de vrednicie s-au numărat presbitera Ana Dominte, pictorul Victor Șeremet, epitropul Constantin Diaconița.

Foto credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente