Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a efectuat o vizită în Patriarhia Antiohiei. Evenimentul a avut loc la invitația Patriarhului Ioan al X-lea

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a fost prezent pentru cinci zile în Patriarhia Antiohiei. Vizita efectuată, în perioada 2-6 decembrie 2017, a avut loc la invitația Patriarhului Ioan al X-lea.

Evenimentul a fost prilejuit de ansamblul de evenimente academice și duhovnicești dedicate hramului Institutului Teologic Ortodox Sfântul Cuvios Ioan Damaschin din Balamand, Liban, informează site-ul doxologia.

Seria de manifestări la care a luat parte și Înaltpreasfințitul Părinte Teofan a debutat cu Vecernia hramului, sâmbătă, 2 decembrie. Duminică, 3 decembrie, Părintele Mitropolit a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Balamand. La finalul acesteia, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură.

În zilele următoare, Înaltpreasfinția Sa a participat și la alte evenimente dedicate hramului Institutului Teologic din Balamand, unde a susținut și o prelegere cu privire la istoria Bisericii Ortodoxe Române. De asemenea, a fost prezent la un festival de muzică bizantină și la ceremonia de absolvire a programelor online, care au avut loc luni, 4 decembrie.

Programul zilelor următoare a cuprins vizitarea mai multor mănăstiri, a Muntelui Liban, dar și a unor obiective importante din Patriarhia Antiohiei, cum ar fi: Spitalul „Sfântul Gheorghe” al Patriarhiei Antiohiei din Beirut, Universitatea Patriarhiei Antiohiei din Balamand și Colegiul „Buna Vestire” din Beirut.

Pe tot parcursul vizitei Înaltpreasfinției Sale în Liban, Părintele Mitropolit a fost însoțit de pr. prof. Viorel Sava de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, iar din partea Preafericitului Părinte Patriarh Ioan al X-lea, a fost însoțit de Preasfinţitul Părinte Qais Sadiq, Episcop de Erzurum, și de Părintele Porphyrios Georgi, decanul Institutului Teologic din Balamand.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Programul hramului dedicat Sfintei Parascheva de la Iaşi

În acest an, manifestările dedicate sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva vor avea loc, la Iași, în perioada 11-14 octombrie 2018, anunţă Doxologia. Alături de moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi aduse spre închinare și moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina.…

A început deshumarea Episcopului Grigorie Leu

Arheologii de la IICCMER și instituțiile muzeale colaboratoare au început marți, 25 septembrie, acțiunea de deshumare a rămășițelor Episcopului Grigorie Leu, informează Episcopia Huşilor. Marţea aceasta au fost efectuate săpăturile până la nivelul superior al…