Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk în vizită la Patriarhia Română

În ziua de vineri, 5 septembrie 2014, la Reședința Patriarhală din București, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit vizita unei delegații din Biserica Ortodoxă Rusă, condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Ilarion, Mitropolit de Volokolamsk, Președintele Departamentului pentru relații externe bisericești al Patriarhiei Moscovei.

Patriarhul României le-a urat bun venit oaspeților și a transmis salutul frățesc Preafericitului Părinte Kiril, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre participarea delegațiilor celor două Biserici Ortodoxe surori la lucrările Comisiei mixte internaționale pentru dialogul teologic ortodox-catolic, care se vor desfășura la Aman, Iordania, în perioada 15-23 septembrie 2014.

Înaltpreasfințitul Părinte Ilarion a mulțumit pentru primirea călduroasă și și-a exprimat bucuria de a revedea România, subliniind importanța unității duhovnicești între Bisericile Ortodoxe Autocefale surori, mai ales în ceea ce privește răspunsul la provocările societății contemporane.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ilarion a venit în România cu scopul de a participa, în municipiul Iași, la lansarea a două dintre cărțile sale, traduse în limba română și publicate la Editura „Doxologia„: Lumea duhovnicească a Sfântului Isaac Sirul și Taina credinței. Introducere în Teologia dogmatică ortodoxă.

Sectorul relații bisericești, interreligioase și comunități bisericești externe

Comentarii Facebook


Știri recente