Mitropolitul Ierótheos Vlachos vine la Iași

Înaltpreasfinţitul Părinte Ierótheos Vlachos, Mitropolit de Nefpaktos şi Sfântul Vlassios va fi prezent săptămâna viitoare la Iași, cu prilejul lansării a două volume, informează doxologia.ro.

Evenimentul din 28 aprilie 2017 va avea loc de la ora 18.30, în Sala Iustin Moisescu din cadrul Ansamblului Mitropolitan din Iași.

Vor fi lansate două lucrări recente ale ierarhului: Dogmatica empirică după învățăturile prin viu grai ale Părintelui Ioannis Romanidis – Vol. II și Vechea și Noua Romă. De la Tradiția ortodoxă la tradițiile Apusului.

La această manifestare va fi prezent alături de Mitropolitul Ierótheos Vlachos și Pr. Dr. Roger Coresciuc, Asistent Universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din Iași.

De asemenea, duminică, 30 aprilie, IPS Ierótheos va susține o conferință intitulată Viața duhovnicească a creștinului în societatea actuală. Acest eveniment se va desfășura de la ora 18:30 în Aula Mihai Eminescu a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași și va fi moderat de Ierom. Nathanael Neacșu.


Mitropolitul Ierótheos Vlachos s-a născut în 1945 la Ioannina, Grecia. A fost ales ca mitropolit de Nafpaktos și Hagios Vlasios în 1995.

IPS Ierótheos a publicat peste 60 de cărți în limba greacă. Multe dintre ele au fost traduse în numeroase alte limbi. Studiile sale se bazează pe teologia patristică și se extind asupra problemelor contemporane. Cele mai recente cărți ale Înaltpreasfinției Sale tratează probleme legate de genetică și bioetică, văzute din perspectiva ortodoxă.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Patriarhul Daniel la Curtea de Arges

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…