Mitropolitul Clujului s-a rugat împreună cu credincioșii parohiei Sf. Toma  – Mărăști

În Duminica după Botezul Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, s-a rugat împreună cu credincioșii din cartierul clujean Mărăști, informează Radio Renașterea.

Ierarhul a slujit în biserica „Sfântul Apostol Toma”, sfințită de mitropolitul Bartolomeu Anania în anul 2006.

Din soborul slujitor făcut parte: secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Clujului, arhim. lect. Benedict Vesa, consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, arhid. Claudiu Grama, protopopul de Cluj II, pr. Alexandru-Constantin Ciui, președintele Senatului Universității Babeș-Bolyai, pr. prof. Ioan Chirilă, directorul Seminarului Teologic Ortodox, pr. lect. Liviu Vidican Manci, preotul paroh Dănuț Goga, preotul slujitor Marius Goga și alți preoți invitați.

După citirea pericopei evanghelice, Părintele Mitropolit Andrei a rostit omilia intitulată „Iisus Hristos, Lumina lumii”.

În cadrul slujbei, ierarhul a hirotonit preot pe diaconul Ciprian Gheorghe Stănișor pe seama parohiei Ciceu Corabia, din Protopopiatul Beclean.

La finalul slujbei, părintele Marius Goga a subliniat importanța zilei pentru comunitatea parohială, a mulțumit Mitropolitului Andrei pentru slujire și binecuvântare.

Eveniment dedicat anului omagial 2019

De asemenea, părintele paroh a adresat mulțumiri ierarhului pentru prezența sa la manifestarea cultural-artistică organizată de parohia Sfântul Toma pentru a marca anul omagial al satului românesc, ca o recunoștință pentru toți enoriașii și binefăcătorii parohiei.

Evenimentul a avut loc sâmbătă seara la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

Parohia Sf. Toma

Parohia „Sfântul Apostol Toma” din Cluj-Napoca a fost înfiinţată în anul 1993.

Piatra de temelie a bisericii a fost pusă în anul 1996, iar un an mai târziu au demarat lucrările de construcție a lăcașului de cult.

Acestea au fost finalizate în 2005, iar în septembrie 2006 biserica a fost sfinţită de vrednicul de pomenire Mitropolit Bartolomeu.

Biserica, situată pe Calea Dorobanților, are formă de cruce, cu o singură turlă, însă, un element unic în arhitectura sa o constituie mozaicurile exterioare.

Pe fiecare perete lateral sunt pictați câte şase Apostoli, iar în faţă sunt reprezentaţi Sfântul Apostol Toma şi Sfântul Apostol Pavel.

Mai multe fotografii găsiți AICI

Comentarii Facebook


Știri recente