Mitropolia Basarabiei | Va fi construit un nou locaş de cult în oraşul Orhei

IPS Petru pune piatra de temelie la biserica din Orhei

IPS Petru, Mitropolitul Basarabiei, a oficiat duminica aceasta o slujbă de sfinţire şi de aşezare a pietrei de temelie pentru o nouă biserică în Republica Moldova. Lăcaşul de cult va fi ridicat în Orhei,  parohia „Sfântul Ierarh Varlaam”, informează Biroul de Presă al Mitropoliei Basarabiei. Slujba a fost oficiată în data de 13 iulie 2017.

Din soborul slujitor a făcut parte pr. Sergiu Aga, protopop de Orhei și consilier cultural în cadrul Mitropoliei Basarabiei.

Parohia „Sfântul Ierarh Varlaam” din Orhei a fost înregistrată la Ministrul Justiţiei în anul 2007 la iniţiativa unui grup de credincioşi fideli ai Mitropoliei Basarabiei. Iniţial comunitatea s-a rugat într-un paraclis amenajat într-un magazin de pe strada Unirii din oraşul Orhei, de unde, dat fiind faptul că nu le-a fost prelungit contractul, în preajma Sfintelor Paşti din anul 2014, au fost nevoiţi să se mute într-un alt local de pe aceeaşi stradă.

PS Antonie a oficiat prima Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în mijlocul comunităţii „Sfântul Ierarh Varlaam” din Orhei în ziua de 25 ianuarie 2015.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Nominalizări în cadrul Galei Naționale de Excelență în Asistență Socială pentru Radio și TV Trinitas

Realizatorii Irina Chiriac, de la Radio Trinitas și Raluca Mihalache, de la Trinitas TV, sunt nominalizați la Premiul pentru jurnalism, în cadrul Galei Naționale de Excelență în Asistență Socială, ediția 2018. Irina Chiriac este realizatoarea emisiunii Reportajele Radio Trinitas, care promovează necunoscuții de…