Miniproiect filantropic în Parohia Mărcuţa

Departamentul pentru tineret al Parohiei Mărcuţa, din Protopopiatul sectorului 2 Capitală, a derulat în aceste zile o etapă importantă din implementarea miniproiectului „Luminiţe pentru suflet“, cu care participă la Concursul naţional de miniproiecte cu caracter misionar-filantropic, „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu“, informează Ziarul Lumina.

Coordonatorii miniproiectului „Luminiţe pentru suflet“, demarat în luna decembrie a anului trecut, preotul Gheorghe Dan, de la Parohia Mărcuţa, şi profesoara de religie Rodica David, de la Şcoala Gimnazială nr. 66 Bucureşti, sector 2, din cartierul Pantelimon, împreună cu elevii implicaţi în proiect, au identificat 30 de copii nevoiaşi din parohie, în ajutorul cărora au hotărât să intervină.

La începutul acestei luni, elevii au organizat în pridvorul noii biserici a parohiei o expoziţie de mărţişoare, felicitări şi decoraţiuni specifice începutului de primăvară, pe care le-au vândut credincioşilor. Astfel, cu fondurile obţinute şi cu sprijinul parohiei, au cumpărat mai multe daruri, constând în obiecte de îmbrăcăminte, încălţăminte, rechizite şcolare, alimente şi cărţi cu caracter moral-religios, pe care le-au oferit colegilor lor aflaţi în nevoi. „Iniţiativa copiilor cuprinşi în proiectul nostru a fost primită şi susţinută cu entuziasm, atât de noi, de profesorii şcolii, de părinţi, cât şi de enoriaşii parohiei. Proiectul se dovedeşte a fi o reuşită şi prin faptul că dezvoltă copiilor sentimentul de întrajutorare a aproapelui. Sper să manifeste, să dezvolte această virtute tot restul vieţii lor“, ne-a mărturisit părintele Gheorghe Dan.

La rându-i, doamna profesoară de religie Rodica David ne-a declarat: „Am colaborat cu părintele Dan pentru implementarea proiectului, având în vedere disponibilitatea noastră, a cadrelor didactice şi a elevilor de a întinde o mână celor aflaţi în nevoi. Copiii au fost foarte receptivi, au lucrat cu bucurie obiectele confecţionate, în principal, din materiale reciclabile. Suntem fericiţi că ne-am putut arăta astfel dragostea faţă de Dumnezeu, prin dragostea faţă de semenii noştri“.

În cuvintele lor, copiii cu care am stat de vorbă ne-au mărturisit cât de bine se simt acum, când văd bucurie şi pe chipurile colegilor lor. Iar doamna Niculina Neagu, bunica unui băieţel din clasa a IV-a, pe care îl creşte de la trei luni şi care a avut serioase probleme de sănătate, părinţii fiindu-i despărţiţi şi plecaţi de acasă, îşi exprimă mulţumirea pentru nesperatul ajutor primit din partea elevilor Şcolii Nr. 66 şi a Parohiei Mărcuţa, cărora le este foarte recunoscătoare.

Comentarii Facebook


Știri recente

ASCOR Chișinău și-a reluat activitatea

După mai mulți ani de întrerupere, filiala din Chișinău a Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) își reia activitatea. Evenimentul a fost marcat în cadru solemn, duminică, la sediul Mitropoliei Basarabiei. Manifestarea a fost organizată cu…