Mii de pelerini la mormântul Sfântului Paisie Aghioritul în ziua prăznuirii sale (VIDEO)

Mii de credincioși au mers în pelerinaj la mormântul Sfântului Paisie Aghioritul aflat la Mănăstirea Sfântul Ioan Teologul din Tesalonic, Grecia, pentru a-i aduce cinstire în ziua prăznuirii sale, 12 iulie 2017, informează greekreporter.com.

Sfântul Paisie a fost canonizat de Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice în data de 13 ianuarie 2015, la 21 ani de la moartea sa. În calendarul liturgic românesc a fost trecut începând cu anul 2016.


Sfântul Paisie Aghioritul cinstit pentru prima dată la Mănăstirea Pantocrator de la Beclean


Sfântul Paisie Aghioritul s-a născut în iulie 1924 și a devenit monah în Sfântul Munte în anul 1949. A scris patru cărți, care au fost publicate și în limba română la Editura Evanghelismos în traducerea Chiliei Buna Vestire de la Schitul Lacu din Sfântul Munte cu titlurile: Sfântul Arsenie Capadocianul, Starețul Hagi Gheorghe Athonitul, Părinți Atoniți și Epistole.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Interviu cu directorul Centrului Sf. Alexandra Împărăteasa | „În societatea românească lipsa de sprijin este la fel de mare pe cât este de mare numărul de avorturi”, spune Alexandra Nadane

Femeile aflate în criză de sarcină au posibilitatea de a primi suport şi consiliere prin intermediul Centrului Sfânta Alexandra Împărăteasa din Capitală. Alexandra Nadane, directorul executiv al instituţiei, a oferit recent un interviu Revistei Q Magazine…