Mihai Gheorghiu, preşedintele Coaliţiei pentru Familie: „Să ne apărăm libertatea de a fi creştini, libertatea copiilor noştri, a familiilor noastre”

Într-un interviu acordat pentru Ziarul Lumina, Mihai Gheorghiu, președintele Coaliției pentru Familie, a vorbit despre ameninţările care atentează la integritatea instituţiei familiei şi a îndemnat să „ne apărăm libertatea de a fi creştini, libertatea copiilor noştri, a familiilor noastre”.

El a tras un semnal de alarmă faţă de situaţia actuală în „care minorităţi agresive şi tenace, fără nici o legitimitate democratică, îşi impun agenda ideologică, nu atât societăţii, cât statului, pe care urmăresc să-l transforme într-un agent eficace al unei revoluţii antropologice de proporţii, fără precedent”. În acest sens, Mihai Gheorghiu a semnalat că trebuie să ne păstrăm identitatea şi să apărăm „Chipul României” care este de fapt „chipul copiilor noştri”.

Dacă acest chip este sluţit, lovit, nu va mai rămâne nimic de apărat sau de făcut. Pentru ei trebuie să stăm încă în picioare şi să afirmăm demnitatea de a fi liberi. A avea o identitate înseamnă a avea rădăcini, a avea trecut, a avea o patrie, a primi o moştenire şi a lăsa o moştenire. ​Pentru noi, creştinii ortodocşi, există ​Biserica rugătoare, există salvare şi sens al istoriei şi mila Mântuitorului care se pogoară asupra noastră şi a lumii întregi.

Președintele Coaliției pentru Familie a semnalat că dintotdeauna „căsătoria s-a realizat între un bărbat și o femeie”, iar cei care „promovează căsătoria între persoane de același sex propun ceva ce neagă diferențele biologice, fiziologice și psihologice între bărbați și femei, ființe complementare care se completează reciproc prin căsătorie, şi neagă scopul principal, specific căsătoriei, și anume perpetuarea speciei umane și creșterea copiilor”.

Mihai Gheorghiu a atras atenţia că „legalizarea căsătoriilor homosexuale” deschide ușa legalizării și pentru alte tipuri de „noi drepturi ale omului”.

„Aceleași argumente uzitate pentru a justifica recunoașterea „căsătoriei” între persoane de același sex”, a spus preşedintele Coaliţiei pentru Familie, „pot fi folosite și pentru a solicita protecție legală pentru orice practici sexuale sau relații unde există consens: poligamie, relații incestuoase sau pedofilie, oricare alt mod de „legătură de iubire” pe care ar alege-o unii”.

În ceea ce priveşte conceptul de toleranţă şi toleranţa ca atare, Mihai Gheorghiu a spus că sunt manipulate într-un context ideologic bine definit, care este acela al „corectitudinii politice”.

Toleranţa este astfel dreptul şi capacitatea unora de a impune orice şi obligaţia noastră de a renunţa la orice ne defineşte. Minoritatea vrea să devină normativă pentru majoritate, acesta este sensul toleranţei pentru agenţii corectitudinii politice. A nu tolera ştergerea propriei tale identităţi înseamnă a fi intolerant, în aceşti termeni. Totul este astfel trucat, printr-o abilă operaţie de schimbare de sens, cum fericit o numea cineva. Adevărul este că un creştin are nobleţea respectului pentru demnitatea fiecăruia şi milă pentru neputinţele tuturor, nu condamnă pe nimeni, dar nici nu se poate autocondamna la tăcere şi dispariţie din societate. Există o dreaptă măsură în toate.

De asemenea, Preşedintele Coaliţiei pentru familie a vorbit şi despre relaţia discrepantă dintre minoritate şi majoritate în contextul acesta. „Majoritatea a ajuns irelevantă, democraţia şi-a schimbat fundamentul, se bazează pe dictatura ideologică a unei minorităţi care ştie drumul către ţelul final”, a spus Mihai Gheorghiu.

Poporul creştin nu trebuie să accepte ca statul să se transforme în agent ideologic şi politic anticreştin, la presiunea unor minorităţi ideologice şi sexuale. Statul laic nu înseamnă un stat anticreştin. Viaţa noastră nu se poate desfăşura în parametrii ideologici şi social-politici dictaţi de către minorităţi anticreştine, care dobândesc ilegitim o putere disproporţionată faţă de ponderea lor reală în societate.

El a semnalat că „întreaga campanie derulată până acum de Coaliţia pentru Familie în favoarea modificării articolului 48, alineatul 1 din Constituţia României​, nu este altceva decât exercitarea unui drept constituţional fundamental”.

Democraţia nu poate exista fără demos, fără popor, fără implicarea acestuia în viaţa socială. Constituţiile, legile sunt pentru oameni, trebuie să-i slujească pe aceştia, care vor să trăiască normal, să îşi poată iubi şi creşte copiii fără a-i expune la experimente sociale sau ideologice.

Puteţi citi interviul integral aici.

 

Comentarii Facebook


Știri recente