Mihai Eminescu pomenit în Bucureşti

Poetul Mihai Eminescu a fost pomenit în Capitală, astăzi, 15 ianuarie 2015, la 165 de ani de la naşterea sa.

Astfel, la mormântul poetului naţional Mihai Eminescu din cimitirul Şerban Vodă – Bellu din Capitală a avut loc în această dimineaţă o slujbă de pomenire. Parastasul a fost săvârşit de Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal.

“A fost un om credincios care a iubit Biserica. Ştim că a avut în familia sa măicuţe rugătoare la mănăstirea Văratec din judeţul Neamţ, dar şi din frumoasele poezii care ne-au rămas închinate pe de o parte patriei, dar şi Sfintei Fecioare Maria. Simţim sufletul său cât de apropiat a fost faţă de Dumnezeu, faţă de Biserică, faţă de Preacurata Născătoare de Dumnezeu, Maica Domnului care este icoana sau chipul Bisericii. De aceea, considerăm că rugăciunile şi dragostea cu care credincioşii au înconjurat şi înconjură pe acest mare poet, poetul naţional sau poetul nepereche sunt rugăciuni care vor fi ajuns demult la tronul dumnezeiesc”, a spus Preasfinţia Sa în cuvântul rostit la final.

Şi la Catedrala Patriarhală din Bucureşti a fost oficiat la finalul Sfintei Liturghii un parastas pentru Mihai Eminescu. Slujba a fost săvârşită de către Preacuviosul Părinte Arhimandrit Clement Haralam, noul Eclesiarh al Catedralei Patriarhale.

Comentarii Facebook


Știri recente