Masă rotundă despre lectura religioasă, la Sibiu

În cadrul Târgului Naţional de Carte şi Revistă Religioasă de la Sibiu a avut loc ieri, 7 noiembrie, o masă rotundă cu tema „Rolul lecturii în educaţia religioasă a copiilor şi tinerilor“, informează “Ziarul Lumina”.

Au participat elevi de la mai multe şcoli şi licee din Sibiu, studenţi ai universităţilor din oraş, precum şi o serie de invitaţi, între care pr. conf. univ. dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna“ din Sibiu, directorul târgului de carte, Lucian Cocă, reprezentanţii editurilor participante la târg, cadre didactice, jurnalişti şi oameni de cultură. Discuţiile deschise de invitaţi au încercat să descopere gusturile elevilor şi studenţilor în materie de lectură, cât de mult timp acordă tinerii cititului şi mai ales ce fel de scriitură religioasă este dorită şi aşteptată în librăriile de profil.

Planuri editoriale pentru tineri

Masa rotundă a avut ca scop final transmiterea unui mesaj către editurile participante la târgul de carte de la Sibiu cu privire la necesitatea ca planurile editoriale să ţină cont de cerinţele şi categoriei tinere de cititori interesate de literatura religioasă.

„Întrebarea de bază şi tema discuţiei noastre este cât mai are nevoie astăzi un tânăr de suportul unei lecturi duhovniceşti. Mulţi dintre editorii de carte religioasă nu îi ascultă pe tineri, au foarte puţine întâlniri cu aceştia şi lor trebuie să le transmitem ce fel de carte religioasă aşteaptă elevii şi studenţii noştri de la ei“, a spus pr. conf. univ. dr. Constantin Necula.

Comentarii Facebook


Știri recente