Mărţişor tradiţional la Parohia Teşila I

Niciodată activitățile desfășurate împreună cu copiii şi tinerii la Parohia Teşila I, din cadrul Protoieriei Câmpina, nu au fost separate de tradiția frumoasă a țării, respectiv a satului. Astfel se face că, și în acest an, 2015, activitatea confecționării și dăruirii mărțișoarelor tradiționale tuturor.

participantelor la slujba Duminicii Ortodoxiei a constituit un prilej de respect și prețuire, în special, pentru femeia creștină la început de primăvară.

”Mărțișoarele tradiționale au fost realizate în pridvorul lăcașului de cult de către tinerii din cadrul grupului catehetic al parohiei; de data aceasta, mărțișoarele au fost lucrate în echipă și nu personal. La finalul atelierul de creație, tinerii au fost răsplătiți ca de fiecare dată. Astfel, la finalul slujbei duminicale toate credincioasele participante au primit din partea tinerilor mărțișorul tradițional. O altă categorie de mărțișoare a fost expusă la panoul activităților cu tinerii din pridvorul bisericii și a avut ca temă strângerea de fonduri pentru o activitate social-filantropică. Această acțiune a fost promovată prin enunțul sugestiv ”Îți alegi un mărțișor și donezi un mărțișor. Suma care se va strânge se va face faptă bună!” și a avut un real succes”, a declarat părintele coslujitor Răzvan-George Topală, organizator al proiectelor cu copiii la Parohia Teşila I, Valea Doftanei.

Comentarii Facebook


Știri recente